Diana Mornealo are mâini de aur, talent fantastic, iar imaginația și creativitatea îi sunt cele mai bune prietene. Lista calităților și a gustului artistic ar putea continua la nesfârșit, însă cel mai bine totuși e să-i admirați creațiile - păpuși realizate manual, personalizate și rupte parcă din poveștile vechi cu fetițe cuminți și talentate. Este stabilită în Portugalia, însă păpușile ei poartă nume românești și au ajuns în toată lumea cu genericul de Ilincuțe. E simplu, comazi o păpușă iar aceasta îți va purta numele și... fustițele!

Diana, în fiecare păpușă lași o părticică din tine. Spune-ne cum a apărut această ideie, de unde vine această pasiune?

Istoria Ilincuțelor noastre nu a început de la un vis, de la o idee bine definită sau de la un scop. Au apărut în viața mea spontan, dar exact la momentul potrivt, când aveam mare nevoie să mă regăsesc într-o țară străină. Ele m-au ajutat să-mi alin sufletul, să mă acomodez și să încep ceva nou. Astfel, cu multă dragoste, acuratețe și inspirație am creat prima mea Ilincuță. La moment nu este una dintre cele mai reușite creații, însă la început de cale ea a fost stimulul meu. Apoi au urmat altele (toate erau foarte diferite), primele aprecieri, primul client și cu fiecare zi tot mai mult iubeam ce făceam. Probabil pasiunea a apărut făra ca să-mi dau seama și fără ca să o caut. Am alăs păpușile pentru dragostea pe care o am față de stofele naturale, iar Ilincuțele eu devenit modelele perfecte care poartă rochițele create de mine.

Ce le face pe aceste păpuși diferite, în comparație cu altele?

Dragostea de frumusețe este gust. Crearea de frumusețe este artă, spunea Ralph Waldo Emerson. Este unul dintre citatele noastre îndrăgite ce ne inspiră zi de zi la crearea unei noi jucării. Absolut fiecare lucrare este confecționată manual, din materiale de calitate și cu multă iubire. Orice detaliu este bine gândit și creat pentru o Ilincuță anume. Ne deosebim prin unicitate și prin imaginație, iar scopul nostru este de a vedea cât mai multe persoane fericite. Vă garantăm că nu exista un al doilea exemplar identic cu cel creat de mine, căci acesta e și farmecul articolelor hand-made. Păpușile pe care le creez sunt considerate păpuși de decor interior, dar confecționez și modele de păpuși, jucării special pentru copii.

Ne-ai impresionat! Care este ingredientul principal pentru a confecționa aceste păpuși atât de perfecte?

De felul meu sunt o personă care îmi place sa fie totul perfect și acuratețea să fie pe primul plan. Perfecțiunea păpușilor a venit odată cu acumularea exeperienței și dibaciei. Fiecare Ilincuță creată mă ajută să-mi dezvolt iscusința și abilitațile. O importanță deosibită o au detaliile, care trebuie să fie cât mai calitative. Uneori lucrez triplu pentru ca să-mi iasă păpușa cât mai perfectă. Deasemenea, depun foarte multă dragoste, răbdare și ingeniozitate.

Care sunt în general reacțiile care le primiți din partea cumpărătorilor?

De obicei am primit cuvinte de laudă, mulțumiri și admirație din partea cumpărătorilor noștri și nu numai, chiar și din partea persoanelor care ne urmăresc pe Facebook, ne spun că pagina noastră nu bucură doar ochii, ci și sufletul. Sunt foarte recunoscătoare și le multumesc tuturor persoanelor care ne susțin și ne încurajează, fie prin recenzii pe pagina noastră de Facebook, fie prin mesaje private sau comentarii. Numai datorită lor eu mă perfecționez și mă dezvolt cu fiecare creație.

Autor: Alina Borta, studentă, Portugalia