O femeie originară din Republica Moldova pretindea că e medic şi făcea proceduri de chirurgie estetică fără drept chiar în București. Svetlana Serghei a fost reclamată de zeci de femei care au plătit sute de euro pentru proceduri care le-au desfigurat, scrie digi24

Svetlana Serghei sau Doctor Lana, cum se prezenta pe rețelele de socializare, unde își găsea cele mai multe cliente, nu avea drept de liberă practică în România. Asta nu a împiedicat-o, spun polițiștii, să facă zeci de intervenții estetice.

Femeia care s-a dat drept medic a închiriat spații pentru a deschide mai multe cabinete unde își primea pacienții pentru diferite intervenții estetice, chiar dacă nu avea niciun fel de pregătire în domeniu.

 „S-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și exercitare a unei profesii fără drept”, a declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Așa zisa doctoriță nu se oprea nici de la proceduri stomatologice, precum cele de albire a dinților. Iar prețurile ajungeau la câteva sute de euro în cazul procedurilor mai complicate.

Cel puțin 50 de femei au depus plângere, și au creat un grup pe Facebook. Specialiștii atrag atenția că și o procedură minim invazivă, dacă nu este făcută de un specialist adevărat, poate duce, în cel mai negru scenariu, la deces.

Anul trecut, un caz similar era descoperit de autorități tot în București. Matteo Politi, care se prezenta drept medic, deși nu avea studii de specialitate, făcea și el diverse intervenții estetice. Italianul este judecat acum pentru înșelăciune.

Sursa: digi24.ro

 

 

Distribuie articolul: