O moldoveancă este trasă la răspundere pentru că a recrutat ilegal o altă conațională la cerșit în orașul Rostov, Rusia.

Femeia în vârstă de 38 de ani , cu domiciliul în Durlești, anterior a mai fost învinuită de sustrageri și păstrarea drogurilor. Aceasta a fost acuzată de exploatarea prin cerșetorie a victimei din Hâncești, cu vârsta de 39 de ani, cu un copil la întreținere.

Potrivit informațiilor  prezentate de procurorii PCCOCS în ancheta pornită în 2017 și trimisă Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani în 2018, învinuita ar fi plătit o anumită sumă de bani unor complici (a căror contribuție este cercetată într-un alt dosar) care i-au făcut cunoștință cu femeia căreia ei i-au propus o ofertă de muncă la construcție, în Rusia. În ceea ce privește salariul promis, care ar fi variat între 300-500 USD lunar.

În acest sens, învinuita i-a achitat pentru emiterea urgentă unui pașaport pentru victimă, inclusiv călătoria până-n Rostov, pe care „îl păstra” la ea, inclusiv buletinul de identitate al victimei. Astfel, învinuita a profitat de situația financiară disperată a victimei și odată sosite în Rusia, a exploatat-o prin cerșetorie, fiind cazate în aceeași locuință. Exploatarea victimei a durat șapte zile – la porțile unei biserici, precum și în transport public. Așa cum munca era diferită de cea promisă, iar victima a obiectat față de umilința la care era supusă și a solicitat revenirea în Moldova, aceasta a fost deposedată de banii adunați în acest răstimp și urcată în autobus spre casă.

Sentința este cu drept de atac, timp în care inculpata se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Distribuie articolul: