Gabriela Tulbure este o tânără de 14 ani, originară din Republica Moldova și stabilită în SUA de 5 ani. Acum câteva săptămâni, Gabriela a primit diploma acordată celor mai buni elevi de The National Junior Honor Society. Tânăra studiază la o școală care precedă celebrul Cambridge.

Gabriela cu mama„De când a venit în Statele Unite ale Americii… numai premii aduce acasă. Până și profesorii rămân șocați că doar în cinci ani a ajuns la acest nivel. Premiul obținut acum este printre cele mai valoroase.  Orice părinte s-ar bucura mult – este efortul și sacrificiul ei și al meu ca părinte de ani buni, iar acum rezultate bune mă fac să zbor. Directorul de la școala unde ea învață credea că ea e născută aici”, ne-a mărturisit Aurica Tulbure, mama Gabrielei.

gabriela tulbure premiu

Precizăm că Gabriela, aflată în Naples, statul Florida a primit premiul The National Junior Honor Society (NHS) – instituție care premiază elevii remarcabili. Această instituție le recunoaște și premiază acei elevi care au demonstrat excelență în domeniile de burse, de leadership, de service și de caracter.

gabriela premiul

gabriela trombonGabriela e parte din programul Cambridge Secondary – un program de studiu avansat pentru gimnaziile din SUA care susține la edificarea deprinderilor și a cunoștințelor de engleză, matematică și științe. Curriculum-ul este conceput pentru a satisface nevoile celor mai avansați cursanți, cu un accent pe creativitate, inovație și discurs științific. Tânăra mai face arte și muzică, ea cântă la trombon și este nu doar mândria părinților, dar și a întregii țări.

Programul Cambridge este un curriculum preuniversitar recunoscut la nivel internațional, care oferă un program riguros și relevant de studii și este sponsorizat de Universitatea Cambridge din Anglia. Elevii premianți, mai mult de 16 mii de când există programul, beneficiază de burse de studiu și posibilități de recunoaștere internațională a capacităților dezvoltate.