Moldoveanca Victoria Ionel a ajuns în marea finală a concursului “Miss República Portuguesa 2013”. Preselecţiile au durat 6 luni și au cuprins Portugalia continentală, regiunile autonome şi comunităţile portugheze, informează portugalia.mfa.md. Pe 3 august, studenta de origine moldoveancă se va bate cu cele mai frumoase tinere din Portugalia pentru titlul de Miss. Începând cu data de 18 iulie, cele 21 de aspirante la titlul suprem se vor afla la o stagiere pentru pregătirea de gala finală. Pentru categoria “Miss Simpatia Publicului” se va vota pe Facebook, pe pagina oficială „Miss República Portuguesa” începând cu 20 iulie și până pe 2 august. Gala finala va avea loc pe 3 august, la Sintra, la Centrul Cultural “Olga Cadaval”, începând cu ora 20.30.

Victoria Ionel a declarat într-un interviu pentru Moldova.org că nu s-a simțit deloc dezavatajată pentru că nu este portugheză nativă. “M-am clasificat în finală, dupa o serie de preselecţii, zic eu destul de riguroase, în defavoarea multor portugheze native. Cerinţa nr 1 de participare este să deţii cetăţenie portugheză, pentru a putea reprezenta ţara la concursurile internaţionale cu care deţin acorduri organizatorii, iar criteriile de selecţie sunt menţionate explicit în regulamentul de participare”.

 

 

Moldoveanca a mai declarat că primește zilnic mesaje de susținere din partea multor conaționali stabiliți acolo, dar și Ambasada Moldovei la Lisabona o susține, îndemnând pe toți să o voteze activ pe Facebook. PentruEA.md îi urează Victoriei mult succes!

Sursa: Portugalia.mfa.md 

Distribuie articolul: