O moldoveancă a trecut granița cu panglica „Sfântul Gheorghe” atașată în mașină și a primit interdicție de intrare în Ucraina pentru o perioadă de 3 ani. Potrivit Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei, polițiștii de la frontiera au descoperit panglica Sfântului Gheorghe în mașină de marcă Jaguar a femeii în vârstă de 29 de ani, cetățean al Moldovei, care venea de la Chișinău, prin punctul de control Cuciurgan.

Un alt moldovean a trăit aceeași experiență, din același motiv. Agenția de presă Unian amintește că, pe 16 mai, Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în primă lectură legea „Cu privire la modificările Codului Contravențional Administrativ privind interzicerea producției și promovării panglicii „Sfântului Gheorghe”.

capture-20171017-101052

Legea prevede o amendă cu confiscarea articolelor care reprezintă această panglică, imaginile ei sau publicitatea legată de panglica „Sfântului Gheorghe”. Pentru aceeași infracțiune, comisă repetat, se prevede și arest administrativ de până la 15 zile cu confiscarea panglicii sau a elementelor ce conțin imaginea ei.