În Italia are loc  procesul unui bărbat care a înecat-o pe femeia de 43 de ani, badanta moldoveancă ce avea grijă de mama sa, în Altavilla Silentina, provincia Salerno (Campania). Procurorul a cerut ca inculpatul să fie condamnat la închisoare pe viață, informează L’Occhio di Salerno, scrie unica.md.

Crima a avut loc  pe 5 martie 2020.

Femeia era angajată ca îngrijitoare de mama lui Gerardo Cappetta. Bărbatul, în vârstă de 51 de ani, s-a îndrăgostit de femeia moldoveancă, dar acest sentiment nu era reciproc.

De fapt, femeia cunoscuse pe altcineva, iar în acea seară tocmai se întorsese de la o cină cu bărbatul respectiv. Fiul bătrânei o aștepta la intrare  și între cei doi a început o discuție aprinsă.

După discuție, ea  s-a retras apoi în casă și s-a pregătit să facă o baie. Bărbatul a urmat-o și furios la culme a lovit-o, apoi a prins-o de păr, a imobilizat-o și a ținut-o în genunchi lângă marginea căzii, cu capul în apă. Femeia a murit înecată. Asasinul nu s-a oprit decât atunci când a văzut că victima sa nu mai dădea niciun semn de viață.

Bărbatul italian a aranjat apoi toate lucrurile  încât să pară că femeia nu se simțea bine și în timp ce făcea baie ar fi leșinat. A sunat la urgență și a solicitat o ambulanță, iar carabinierilor care au intervenit la fața locului le-a spus că îngrijitoarea mamei sale avea probleme de sănătate.

Conform declarațiilor  procurorului Bianca Rinaldi, fapta lui Gerardo Cappetta, nu a fost o faptă din întâmplare, ci o crimă. Bărbatul ar fi ucis-o cu sânge rece pe femeia de care se îndrăgostise și riscă acum închisoarea pe viață.

Distribuie articolul: