Lucia Arseni, o tânără de 21 de ani originară din Republica Moldova a câștigat titlul de Miss Minnesota Coed 2013 în Statele Unite. Acest titlu nu presupune doar frumusețe, ci și alte acțiuni sociale pe care Lucia le-a înfăptuit. Deși a plecat din Moldova în urmă cu 11 ani, Lucia își amintește foarte bine clipele trăite în copilărie pe meleagurile natale. Acest titlu este marea realizare a Luciei, deschizându-i oportunitatea de a concura pentru titlul ce Miss American Coed la nivel național, competiție care urmează să se desfășoare în luna noiembrie în Florida. Miss Minnesota Coed nu presupune însă doar frumusețe, ci și implicare în viața socială. Lucia s-a implicat în activități de voluntariat, în special adresate tinerilor, iar experiența acumulată a ajutat-o semnificativ în câștigarea titlului.

Titlul de Miss își spune cuvântul
Lucia este invitată la multe evenimente, festivaluri, parade și acțiuni de voluntariat. „Unul dintre cele mai interesante evenimente la care urmează să particip este organizat de March of Dimes, o organizație non-profit, care colectează bani pentru copii născuți prematur. Voi contribui la planificarea activităților de team building pentru evenimentul local care va avea loc anul viitor în orașul meu. Dar cea mai mare oportunitate este reprezentarea statului meu la nivel național”, conchide Lucia.

 

I-ar plăcea să concureze la un concurs de Miss în Republica Moldova
„Câteva dintre amintirile mele preferate sunt legate de timpul petrecut alături de bunicii mei la „dacie”. Era un loc în care copiii puteau fi copii – mă urcam în pom, mâncam fructe de pe ramuri și stăteam până noaptea târziu la joacă”, își amintește tânăra. Când vine vorba despre Moldova, tânăra nu se sfiește să le spună celor necunoscători că țara sa natală are cele mai bune vinuri, precum și cea mai mare pivniță din lume. „Cultura și originea mea sunt parte din mine și nu le-aș ascunde niciodată”, spune Lucia.

 

Acum este studentă la colegiul St. Paul acolo unde se specializează în Business Internațional. Tânăra susține că s-a adaptat destul de rapid vieții din Statele Unite, deși acest proces n-a fost unul lipsit de urcușuri și coborâșuri. „Am fost norocoasă să merg la o școală cu elevi imigranți. Acolo existau programe de învățare a limbii engleze”, spune Lucia. Moldoveanca susține că nu i-a fost dificil să-și facă prieteni dat fiind faptul că oamenii din Statele Unite „sunt fascinați de limbi și culturi diferite”.

Sursa: Moldova.org 

Distribuie articolul: