Viorica Pintilie este o moldoveancă din Chişinău, stabilită de zece ani în Bucureşti. Considerată o revelaţie în peisajul jazz-ului românesc, tânăra face atmosferă în diferite localuri unde se ascultă muzică bună, notează Yupi.md cu referire la Adevărul.ro. Află unde a mai cântat Viorica și dacă are de gând să se întoarcă la Chișinău. Viorica Pintilie are 27 de ani, o voce suavă şi o alură elegantă – tot ce-i trebuie unei veritabile interprete de jazz, care reușește să transporte oamenii în timp prin muzică. Tânăra a plecat la Bucureşti în 2003 pentru a participa la concursurile „Popstars” şi „Alege A.S.I.A.”. Câteva studiouri i-au propus colaborări şi a decis să rămână în capitala României. „Mi s-a părut oraşul tuturor posibilităţilor”, mărturiseşte cântăreaţa.

Viorica a cântat și până a trece Prutul. Şi-a început cariera muzicală încă din liceu, fiind una dintre cele trei fete din trupa Life Style, în vogă pe atunci în Moldova. Acum interpretează din Miles Davis, Cole Porter sau fraţii Gershwin prin localurile şic ale „micului Paris”, un mediu destul de distins.

 

S-a regăsit în jazz, iar acum, când este întrebată de ce a ales jazz-ul, răspunde fără a sta mult pe gânduri: „Reprezintă singurul stil de muzică în care am libertatea să improvizez după bunul plac. Poate că sunt de modă veche, dar îmi place să-mi imaginez că sunt în anii ’30 într-un local şic, cu doamne şi domni eleganţi aşezaţi la mese, care ascultă cu interes şi implicare jazz”.

Deocamdată, nu a avut concerte de jazz în Republica Moldova. „Mi-ar plăcea tare mult să cânt şi pentru cei de acasă, dar nu am primit încă nicio invitaţie. Poate voi veni cu 3 Circles, noul meu proeict cu doi instrumentiști”, speră Viorica. Citiți aici interviul integral cu Viorica Pintilie.

Sursa: Yupi.md, Adevărul.md (FOTO)

Distribuie articolul: