O tânără din Chișinău a ajuns șefă de departament în cadrul unuia din cele mai mari spitale din Turcia. Este vorba de Ana Herkmen, care din 2007 lucrează la Acibadem, cel mai mare grup privat din zona de servicii medicale din Turcia. Acum, în cadrul acestei instituții, îndeplinește funcția de supervisor departament relaţii internaţionale pentru România, Moldova şi Belarus, transmite UNIMEDIA. Recent, Anna Herkmen a fost invitatul special al „PHARMA Summit 2013″, organizat la București de Ziarul Financiar.
În cadrul acestuia a fost abordată problema asigurărilor în sănătate. Anna Herkmen a prezentat astfel care este situația la acest capitol în Turcia. Potrivit ei,ponderea populaţiei care are o asigurare privată în Turcia nu e foarte mare, de maximum 5%. Suma medie plătită de aceştia depinde de poliţă și oscilează între 100 -150 de euro lunar.

„Dintre pacienţii internaţionali, cei mai numeroși sunt, de obicei, cei din ţările arabe. Dar vin şi pacienţi din ţările fostei URSS, cum este, de exemplu, Azerbaidjan, unde se vorbeşte aceeaşi limbă.
Din Europa de Vest Din Europa de Vest pacienții vin mai mult pentru medicină estetică”, a declarat moldoveanca.

Anna Herkmen este originară din Chișinău, Republica Moldova. În 2006 a absolvit Facultatea de Oftalmologie a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, România.

Sursa: www.unimedia.md

Foto: Unimedia

Distribuie articolul: