Noaptea trecută pe cerul de deasupra Sankt Petersburgului a fost observată o „minge de foc” care a iluminat pentru câteva clipe orașul rusesc. Obiectul neidentificat pare a fi un meteorit. 

O lumină puternică a străbătut cerul nocturn de deasupra orașului Sankt Petersburg. S-a întâmplat în seara zilei de joi, 11 noiembrie, între orele 17:30 și 17:50. Camerele auto și cele de supraveghere au filmat un obiect luminos care părea să cadă direct în oraș.

Pentru câteva clipe s-a luminat cerul

Locuitorii și-au amintit imediat despre meteoritul căzut în Celeabinsk, în dimineața zilei de 15 februarie 2013, stabilindu-se ulterior că acesta ar fi avut 18 metri. Atunci, din cauza undei de șoc, care a cauzat spargerea geamurilor, au avut de suferit peste 1600 de persoane, pagubele materiale ridicându-se la suma de 1 miliard de ruble rusești.

Din fericire, de această dată nu a avut loc nicio distrugere în capitala nordică a Rusiei. Un adevărat spectacol de lumini cosmice a fost filmat din cel mai înalt punct al Sankt Petersburgului – turnul de 460 de metri „Lakhta Center”.

Maksim Hovrichev, astronom al Observatorului Pulkovo, presupune că obiectul ar fi un bolid, adică un meteorit mare și luminos. Inițial se presupunea că obiectul cosmic ar fi căzut în zona lacului Ladoga, dar ulterior, au apărut informații precum că ar fi căzut în apropiere de orașul Medvezhyegorsk, Carelia. Deocamdată locul exact în care ar fi căzut meteoritul nu a fost identificat și chiar există posibilitatea ca acesta să fi ars când a ajuns în atmosfera Pământului.

Urmăriți video cu momentul căderii obiectului cosmic, captat de camerele turnului Lakhta, din Sankt Petersburg.

Frumos și înspăimântător în același timp, nu-i așa?

Distribuie articolul: