Dacă ești învăluit(ă) de deșertăciune, depresie și anxietate, parcă toate lucrurile pe care apuci să le faci merg prost. Să știi că poți reveni la echilibrul sufletesc, fără să apelezi la specialiști sau să administrezi pastile pentru liniștire. Există un algoritm foarte simplu care te va ajuta să readuci la normal starea ta morală.  

1. Atinge cu palma abdomenul în zona cordonului ombelical și spune tot ceea ce te deranjează, toate fricile și grijile tale.

2. Apoi oferă abdomenului tău o întrebare ilogică și poate chiar ciudată: „…abdomenule, unde vrei?”. Dacă inițial vei uita de rațiune și nu vei analiza prea mult întrebarea, atunci exercițiul va fi mult mai eficient și vei simți imediat unde vrea abdomenul tău. De obicei el vrea să se miște în afara corpului, la dreapta sau la stânga sau poate chiar la o distanță de 2, 3 metri. Dacă vei începe să te critici pentru că te lași influențat(ă) de un asemenea exercițiu „stupid”, atunci nu vei simți efectul.

3. Ține minte locul unde vrea să se miște abdomenul tău și fă în proiecția acestui loc un pas cu piciorul drept sau stâng (Poți face chiar și câțiva pași).

4. Îndreaptă-te la stânga, în jurul axei tale, pășind ușor.

6. Repetă exercițiul 1 și 2, iar apoi mișcă-te acolo unde a vrut abdomenul tău și fă încă o rotire în jurul axei tale, la 360 de grade.

Procedura pare a fi puțin întortocheată, însă nu te costă nimic să o încerci. Repetă exercițiile până afli unde, de fapt vrea să se miște abdomenu tău. Întreabă-te la moment cum te simți. Mulți oameni, după efectuarea acestor sfaturi devin mai calmi și pe alocuri indiferenți față de factorii care, anterior  creau disconfort.

Distribuie articolul: