Merry Coor confecționează manual bijuterii din sticlă din anul 2000. Într-una din zile, un cuplu i-a cerut să facă un pandantiv în care ar putea păstra cenușa rămasă după incinerarea prietenului lor comun.

Nu i-a fost deloc ușor, își amintește artista. Deși în atelier erau 27 de grade Celsius, îi era foarte frig atunci când lucra la primul pandantiv umplut cu cenușa decedatului. Fiori reci îi străpungeau șira spinării.

„Acum eu înțeleg că aceste accesorii i-au dat muncii mele un nou sens. E o cale de a alina durerea oamenilor care și-au pierdut apropiații sau prietenii dragi. E o cale de a exprima respectul față de cei ce s-au stins din viață”, a povestit într-un interviu Merry Coor.

Într-o singură mărgeluță din sticlă încape jumătate de linguriță de cenușă. Creatoarea solicită o fotografie cu persoana decedată și o scurtă informație despre ea, astfel având grijă să creeze lucrări unice. Pentru fiecare pandantiv în parte gândește un ornament special.

memorial-ash-beads-9

„Sticla se topește și formează o mărgea rotundă. Atunci când adaug cenușa, aceasta formează o spirală deasupra globului care încă nu s-a răcit. După asta, eu îmbrac bijuteria în sticlă. Prin urmare, sticla și cenușa devin un tot întreg”, a mai explicat Merry. Curios e că nu am putut găsi nici măcar o fotografie cu această artistă. Nu ne rămâne decât să ghicim cum arată curajoasa creatoare de accesorii.memorial-ash-beads-10

Sursa: kulturologia.ru

Distribuie articolul: