Kazzie Mahina este o australiancă pe care o afectează mai mult decât serios fenomenul poluării globale. Are 37 de ani și se consideră o sirenă adevărată. Își poate reține respirația preț de 5 minute, iar în luna a șasea de sarcină s-a aventurat să înoate împreună cu rechinii. Împreună cu micuții săi, australianca și-a pus un scop: acela de a ne salva planeta!

Pe lângă faptul că a îndrăgit încă din copilărie plajele și viața acvatică, copilă fiind, australianca se retrăgea cu prietenele sale timp de ore în șir în largul mării, acolo unde își imagina că este o sirenă, scrie The Daily Mail.

Visele din copilărie ale acestei femei au devenit reale la maturite. Mai întâi, a lucrat în calitate de animatoare în costum de sirenă la zilele de naștere ale copiilor sau la nunți, după care, a făcut o copie perfectă a cozii de sirenă, care îi permitea sie, dar și altora, să înoate. 

A reușit să pună în vânzare aceste „înotătoare”, iar din banii adunați, organiza tot felul de acțiuni dedicate curățării plajelor din Byron Bay, acolo unde locuiește. Împreună cu prietenele sale și copiii lor, Kazzie a ieșit de nenumărate ori pe plajă, acolo unde colecta toate deșeurile aduse de ape sau aruncate de oameni. 

N-am fi aflat despre activitatea sa, dacă femeia n-ar fi postat pe conturile sale de pe rețelele de socializare, îndemnuri către alți oameni, pe care îi chema să facă același lucru: să meargă la plajă și să colecteze de acolo toate ambalajele care poluau mediul. 

Ne străduim să le explicăm copiilor cât de important este să-și strângă deșeurile pe care le lasă în urmă tot ei sau alți oameni. Plajele sunt poluate cu sticle de plastic și ambalaje de la dulciuri. Dacă vom educa la noua generație o cultură ecologică, nici nu va trebui să rezolvăm această problemă, pentru că ea va dispărea pur și simplu”, explică australianca. 

Femeia spune că graviditatea și marea sunt două lucruri făcute unul pentru celelalt, pentru că nicăieri altundeva o mamă nu se va simți mai protejată și relaxată decât în largul cristalin al mării. Înotând prin mare, o viitoare mămică simte foarte puternic legătura cu sine și cu Mama Natură.

Atunci când eram în a șasea lună de sarcină, am răcit foarte tare, însă trebuia să înot neapărat la un eveniment din Noua Zeelandă. În aceeași apă se aflau și câțiva rechini, iar vizibilitatea apei era destul de mare”, își amintește Kazzie. Necătând la această experiență, australianca a reușit să se trateze rapid, iar fiul său s-a născut absolut sănătos.

Kazzie își îndeamnă copiii să iubească și să protejeze marea, natura și să nu uite să se iubească reciproc!

Foto: Ashley Risstrom, Thor Englestad

Distribuie articolul: