Minunile pe care le aduc cu sine noile tehnologii reușesc să depășească ceea ce natura nu a reușit să facă. Kathy Beitz este femeie de 29 de ani, din Guelph, Ontario, care a născut de curând. Pentru că nu poate să vadă, aparatul denumit eSight a ajutat-o să-și poată admira nou-născutul în premieră. Care a fost reacția mămicii, vedeți mai jos.

Potrivit goodnewsnetwork.org, eSight este un aparat de ultimă generație, dotat cu o cameră video care înregistrează imagini, le îmbunătățește apoi și le proiectează pe mici ecrane, amplasate în fața ochilor. 

Ochelarii dotați cu o cască specială costă nu mai puțin de 15.000 de dolari și i-au fost dăruiți lui Kathy din banii adunați într-o campanie canadiană de colectare de fonduri.

Atât Kathy Beitz, cât și sora ei s-au născut cu o formă genetică de degenerescență maculară (boală oftalmologică, în urma căreia apare distrugerea vederii centrale), iar din cauza asta nu vor putea vedea niciodată, decât cu ajutorul aparatului high-tech eSight.

Aparatul a ajutat-o pe Kathy să-și vadă bebelușul chiar în ziua în care acesta a apărut pe lume. Filmul care a surprins-o în acest moment excepțional a fost încărcat pe YouTube și a devenit viral, reușind să adune aproape 2 milioane de vizualizări în doar 6 zile.

Am văzut că are degetele soțului meu și buzele mele”, a mărturisit mămica, după ce și-a văzut copilul în premieră, grație acestei minuni tehnologice. Ochelarii high-tech i-au schimbat viața lui Kathy, care se descurcă singură cu îngrijirea copilului și cu mersul la magazin. 

The Daily Mail scrie că aproximativ 140 de persoane posedă ochelari eSight în America de Nord. Dispozitivul a fost lansat oficial în 2013. 

Distribuie articolul: