Mămica despre care vă vom povesti astăzi, a decis să nu nască la maternitate, ci în condiții de casă, adică în cada cu apă. Fotografiile pe care le veți vedea mai jos, au fost realizate la insistența memei și a fotografei, care și-au dorit că arate lumii întregi cât de minunată poate fi nașterea acasă.

Kathy Rosario este recunoscută în Florida de Sud grație fotografiilor de familie pe care le realizează. Atunci când a aflat că o bună prietenă de a sa planifică să nască acasă, aceasta a decis imediat să o sprijine: „Nu există nimic mai uimitor, decât să privești la cum o femeie aduce pe lume un copil, iar în condiții de casă, acest proces este mai confortabil și intim. Nașterea a fost liniștită și lipsită de crize. Am fotografiat multe nașteri, dar această experiență a fost cu totul specială”, mărturisește fotografa.

Veți vedea că mămica de mai jos a aflat sexul bebelușului său abia după ce l-a născut! Fetița pe care a adus-o pe lume este deja al treilea copil al femeii.

Mămicile care susțin nașterea acasă, în cada cu apă, consideră că acest proces minimizează durerea travaliului, dar și nivelul de stres pe care copilul îl resimte atunci când părăsește placenta și nimerește într-un mediu cu o cu totul altă temperatură. Pe de altă parte, nașterile acasă au devenit, oarecum, un trend pe care medicii nu-l susțin nici într-un fel, pentru că nu asigură nicidecum siguranța și viața mamei și a copilului.

Acest tip de nașteri este preferat, mai mult, de către mămicile din Marea Britanie, acolo unde, în fiecare an, peste 20 000 de copii se nasc acasă, iar maternitățile posedă bazine amenajate pentru astfel de nașteri.

Foto: Kathy Rosario

Distribuie articolul: