Dacă tragi un ochi la pozele cu bunătățile pregătite de Alina Munteanu, nu prea îți vine să crezi că nu a folosit niciun ou, lapte sau că nu s-a atins para focului de ele. Dar acesta este adevărul. Se alimentează după regimul raw vegan, așa că deserturile ei nu conțin niciun ingredient de origine animală. Aceste deserturi nu sunt procesate termic și nici chimic, iar astfel se păstrează toți nutrienții, vitaminele, mineralele și enzimele din ingredientele crude. Vedeți mai jos ce am mai aflat de la Alina. 

18268624_267684763640545_5592466583808716209_n
„Mierea este îndulcitorul pe care eu îl folosesc. Sunt multe dezbateri la această temă –  pro și contra. În cazul în care clientul nu consumă miere, eu o înlocuiesc cu sirop de agave, de arțar sau de stevie. Laptele de vacă îl înlocuiesc cu cel vegetal, adică din migdale, cocos, hrișcă verde, susan. În loc de unt de vacă folosesc untul de cocos.”
Se înțelege, până a ajunge să facă deserturi raw vegane, Alina a trebuit să își dea peste cap alimentația, în cel mai bun sens al cuvântului. A trebuit să excludă carnea, peștele, ouăle, lactatele, zahărul. I-a „venit de hac” cuptorului cu microunde, apoi și aragazului.  
„Acum 13 ani, am dat de un articol despre alimentația corectă. De atunci, subiectul a devenit parte din viața mea. Am început cu schimbări mici – ceai fără zahăr, am exclus tot ce conține aditivi nocivi- apa dulce, maioneza, salamurile, cașcavalurile, patiseria, sarea iodată, cuptorul cu microunde, tot ce e prăjit, etc. Mi-am stabilit obiectivul să beau mai multă apă, să mănânc fructele separat de felul principal și să nu mănânc desertul imediat după masă.”
0-02-04-e633ffee2c9c335a337f5472698191ed02f0f75e85c8607cd9f63cf8acde6658_full
Asta se întâmpla cu 13 ani în urmă. În a doua etapă, Alina s-a făcut vegetariană. 
„În urmă cu trei ani, am renunțat la carne și pește. De ce? S-a adunat în mintea mea informație suficientă despre ceea ce înseamnă o alimentație sănătoasă și mereu îmi aduceam aminte de fraza pe care o auzeam de la bunici:  „De la carne îmbătrânești!” Mă gândeam eu că nu iese fum fără foc. Mulți îmi pun întrebarea: „Vrei să trăiești 100 de ani?” Zic: „Nu, vreau să mă bucur frumos de viață, atât cât am să trăiesc.”
Așadar, calea spre regimul raw vegan care presupune alimentație vie nu se face peste noapte sau inconștient. Ca să nu dăuneze organismului prin excluderea bruscă a produselor de origine animală și a celor preparate termic sau chimic, Alina a ales să înlocuiască treptat rețetele nesănătoase cu cele sănătoase. 
 „În fiecare săptămână învățam o rețetă nouă sănătoasă, dar și gustoasă. Excludeam tot ce nu este nutritiv, astfel încât ajunsesem să îmi schimb tot meniul. De exemplu, în loc de omletă astăzi eu beau un smoothie din verdețuri, fructe, semințe și superalimente. Acum și familia mea – mama, sora, ba chiar și prietena se alimentează mult mai echilibrat.”
17990853_265429877199367_3537607960825476948_n
Viața poate fi cam amară dacă excluzi din ea deserturile. Alina, având un copil, nu putea să își permită să îl lase fără un tort la ziua lui de naștere. Așa a apărut proiectul Pure Cakes. Mămica a ajuns să vândă torturi prietenilor, cunoștințelor, după ce toți rămâneau impresionați de gustul unic al deserturilorpreparate de ea.
 „Pentru mine ca mamă era chinuitor gândul: „Din ce tort va gusta copilul meu la ziua lui de naștere?” Au fost momente când mergeam la zile de naștere cu tortul de casă. Mă inspiram de oriune. Găseam rețete pe internet și le adaptam la condițiile noastre. Pure Cakes e un proiect pe care vreau sa îl dezvolt, pentru că ador deserturile și e atât de frumos să știi că poți mânca dulciuri, dar fără regrete și remușcări, să rămâi împăcată cu tine însăți că nu ai trădat obiceiurile sănătoase de alimentație, nu ți-ai otrăvit efectiv organismul cu aditivi dăunători. De aceea și le zic Pure Cakes, sunt pure, preparate din alimentele pe care ni le-a dat Dumnezeu, în forma în care ni le-a dăruit.”
17951629_262797237462631_662848374174061083_n
De meserie, Alina este event manager – specialistă în organizarea evenimentelor.
„Dacă cineva mă întreabă cu ce mă ocup. Le spun că sunt culturolog care face torturi raw vegane. Am absolvit specialitatea Culturologie – AMTAP. Fac 30 de ani, am un copil și cel mai mult îmi doresc eu ca el să fie sănătos. Ca să realizez acest lucru trebuie sa fiu eu un model. Vegetarian, apropo, nu înseamnă neapărat sănătos și echilibrat. Poți să nu mănânci carne, dar te hrănești cu produse de origine vegetală procesate chimic.”