Marina este o mămică care vine să aducă lumină în campania noastră. Ea a fost o norocoasă care a întâlnit medici care au tratat-o omenește.

Marina se afla peste hotare, dar din cauza unei tragedii în familie a fost nevoită să revină în Republica Moldova în ultima lună de sarcină.
 Marina s-a adresat la Centrul Mamei și al Copilului.
  „Vreau să vă spun și eu experiența mea de naștere care a fost una pozitivă și care a avut loc la Centrul Mamei și a Copilului în anul 2012. Evidența sarcinii a fost peste hotare urmând să și nasc în altă țară, însă din cauza unei tragedii în familie am fost nevoită să vin în Moldova chiar în ultima lună de sarcină, evident nu cunoșteam nici un medic, fiind plecată de ceva timp din țară. Am mers la CMC am spus care este situația și mi-au dat îndreptare la un medic, era o zi de joi. Medicul mi-a zis că am nevoie de polița de asigurare mai întâi și întâi. Mi-a spus unde să merg să o primesc. Am mers, am plătit, am primit totul foarte repede. A doua zi, vineri am venit la el, mi-a scris o istorie și m-a trimis la ultrasonografie, apoi mi-a dat foaie de internare și mi-a explicat cum să ajung în secție.Am ajuns am îndeplinit o anchetă, m-au cântărit și m-au condus într-un salon.”
Medicul bun și glumeț care a avut grijă de Marina.

„A venit medicul care era de gardă domnul Vadim Scarlat, m-a examinat și a zis că totul este bine să stau liniștită, vreau să spun că acest medic este un om deosebit, emană atâta încredere și pozitivism că uiți de toate. Sâmbătă dimineața când a plecat a venit și iar a făcut examinarea și a zis că ne revedem luni.”

Nașterea.

„Două zile am stat și luni dimineața a venit, fiind din nou ziua lui de gardă m-a examinat și a zis „urgent în sala de operație” aveam colul deschis de 8 cm și având uter bicorn și din cauza că fetița era în poziție pelviană trebuia să nasc prin cezariană.  Țin să menționez că eu nu aveam dureri, simțeam ceva, dar erau niște dureri  pe care le avem când eram la menstruație. Am mers în salon, au venit două asistente cu un pat de ăla mi-au luat hainele pentru bebeluș, eu fiind transportată pe pat deși puteam merge. Am mers în sala de operație, acolo mă aștepta domnul Scarlat cu încă un medic Duminică și o soră medicală. Operația a durat 20 de minute, eu fiind conștientă și vorbind mereu cu medicul care mai este și foarte glumeț.”

 O fetiță perfect sănătoasă.

„Am născut o fetiță perfect sănătoasă, după naștere medicul venea zilnic și vorbea cu mine chiar îmi arăta cum să o hrănesc corect deși nu am plătit nimic. Peste 3 zile am fost externată. Vreau să spun că nu am plătit nici un bănuț la nimeni și atârnarea a fost foarte omenescă, începînd chiar cu doamna de la registratură.”

La externare am mulțumit cu ce am crezut de cuviință, nu m-am simțit trasă de mânecă. Îmi pare foarte rău pentru mămicile care au avut de suferit. Eu am fost norocoasă și am amintiri frumoase. Să fie sănătos domnul Scarlat Vadim, are un respect deosebit și e un om cu har în profesie.

Nota redacției: Dacă vrei să ne împărtășești istoria ta despre Cum ai născut în Republica Moldova, dacă vrei ca povestea ta să fie auzită scrie-ne la EA@interakt.md, iar noi o vom publica, cu numele sau sau sub anonimat, așa cum vei prefera. Ne poți mărturisi și istorii pozitive, ne poți spune despre doctorii sau cadrele medicale calificate care ți-au lăsat o impresie bună și crezi că lumea merită să știe despre ei. #Cumamnăscut

Vezi și:  Istoriile despre #Cumamanăscut te înfioară: „Am stat 5 zile la spital… condiții mizerabile, frig, terci cu viermi și personal corupt…”

 

Distribuie articolul: