Povestea dezvăluită de Ulla Kaczmarec pare a fi ruptă din filme. Această femeie a reușit să-i trateze eczema fiicei grație dietei raw-vegane, care a acționat ca un adevărat tratament pentru fetiță. Ce a presupus tratamentul propriu-zis cu alimente organice și preponderent vegetale, aflăm dintr-un material publicat de mindbodygreen.com.

„Aceasta este fiica mea, Maya. A suferit de eczemă de cand era în fașă. După ce a împlinit un an, a avut primul episod de eczemă, primul din multele care aveau să urmeze. Tot corpul îi era acoperit cu pete mari, roșii. Medicul pediatru i-a prescris steroizi și ne-a spus să înlocuim laptele de vacă, din alimentația fetiței, cu lapte de capră. Tratamentul a părut să dea rezultate. Și-a revenit repede.

Însă, în curând, a început să răcească tot mai des și tot mai serios. Ne-am îngrijorat că acestea sunt efectele secundare ale tratamentului cu steroizi, care sunt foarte agresivi pentru corp. Ne faceam griji și pentru aceea că, de fapt, nu vindecasem adevărata problemă.

La vârsta de patru ani, eczema a revenit. De data aceasta, nu am mai vrut să apelăm la steroizi, din cauza efectelor secundare de prima dată. În schimb, am încercat naturopatia, am eliminat glutenul, laptele și zahărul din alimentație. După circa șase luni de dietă și tratament homeopatic, eczema îi dispăruse aproape cu totul, cu excepția unor pete mici pe brațe. O îmbrăcam cu haine cu mâneca lungă și totul a fost bine… o perioadă.

La vârsta de 7 ani, eczema Mayei a revenit, mai rău ca niciodată. Înca o dată, am încercat metodele naturale și am petrecut ore întregi căutând tot felul de remedii. I-am făcut tot felul de analize și am descoperit că, pe lângă afecțiunea pe care o avea, mai dezvoltase candidă și paraziți.

Medicul naturist ne-a prescris o dietă din care am scos carnea, ouăle și dulciurile, Maya practic trăia cu cereale, legume pregătite la abur, ulei de măsline și de cocos. Mai putea consuma și seminte, unele fructe (mere, pere și fructe de pădure) și puțin pește.

Dar starea ei se înrăutățea cu fiecare săptămână ce trecea. După luni de zile în care am încercat să scăpam de candidă, aproape că ne-am omorat fiica încercând tot felul de diete în încercările noastre disperate de a o vindeca. Între timp, Maya pierduse foarte mult în greutate și arăta ca o bolnavă. Intestinele erau atât de afectate, încât nu mai putea absorbi substanțele nutritive din alimente.

Eram speriați și nervoși, gata sa revenim la tratament medicamentos, dacă asta ar fi ajutat. Chiar atunci am descoperit o comunitate vegană pe Instagram și am aflat că există posibilitatea de vindecare a candidei printr-o dietă raw (crudă) cu nivel ridicat de carbohidrați. Deși suna cam ciudat, eram dispusă să încerc orice.

Din ziua următoare, ne-am îmbarcat pe „Insula bananei,” o dietă de 10 zile, în care trebuie să consumi doar banane. Am testat dieta pe mine și, în mod surprinzător, m-am simțit minunat. Nu am stat pe gânduri și mi-am implicat toată familia în acest program. Au fost fericiți; am observat imediat că nivelul de energie a crescut simțitor și dispoziția tuturor s-a îmbunătățit dramatic.

În următoarele trei luni, Maya și frații ei au mâncat mai mult fructe, verdețuri, legume și câteva grăsimi sănătoase precum avocado, nuca de cocos, nuci și semințe în cantități rezonabile. După trei luni de detoxifiere, pielea Mayei a început să se vindece.

Am urmat această dietă timp de șase luni și încă mai are câteva pete uscate. Acestea trec pe zi ce trece și Maya este acum o fetiță frumoasă și fericită.

Pentru moment, ținem această dietă raw. Toți membrii familiei sunt plini de energie și se simt minunat. Familia noastră călătorește prin lume, facem băi de soare și ne împărtășim experiențele pe blogul nostru video”, dezvăluie fericita mămică.

Foto: Facebook

Distribuie articolul: