O femeie care a devenit mămică în anul 2015, ne-a trimis pe e-mailul redacției o istorie mai pozitivă decât precedentele din cadrul campaniei #Cumamnăcut. O mamă (la dorința acesteia, va fi anonimă) care ne-a povestit entuziasmată despre copilul ei, persoana care a avut-o alături când a născut și despre medicii care au ajutat-o la naștere. Astfel, poate ne mai creem o speranță, că aici, la noi în țară, nu este totul pierdut, iar femeile să-și recapete încrederea că mai sunt medici cărora li se pot încredința.

Iată istoria nașterii sale la Spitalul Nr.1:

„Ziua de 02.02.2015 a fost o zi în care am adus pe lume o fetiță minunată pe nume Camelia. Eu medic personal nu am avut și nici nu am simțit necesitatea de a-l avea. Sarcina a fost destul de ușoară și fără complicații. La ora 10 dimineața s-au început contracțiile și am zis „gata, astăzi eu nasc”. Soțul meu a sunat la 903 și le-a zis că eu am dureri de burtă și e posibil să nasc.Cei de la ambulanță au venit peste două ore, adikă la 12:30 mai exact. M-au luat și când am ajuns la punctul medical s-au uitat la fața mea și au zis: „Nu pari tu azi să naști!!!”

Suportul soțului i-a alinat durerile.

„Deja când m-au controlat și-au dat seama că da, eu azi într-adevăr nasc. Am stat în sala de naștere până la ora 6 seara singurică, veneau din oră în oră și vedeau cum e situația la mine, apoi pleacau. Durerile erau foarte mari, însă mă alina persoana care era alături de mine”.

Când deja era gata să nască, personalul spitalului a întreprins măsuri imediat.

„Era deja ora 7 seara, aveam dureri insuportabile. A venit medicul, d-na Gaitur, și au făcut pregătirile necesare ca să nasc”.

A fost surprinsă de amabilitatea și acțiunile medicilor în folosul pacienților.

„Sincer să spun, nu m-am așteptat să fiu atât de bine și frumos deservită. Mi-au vorbit respectuos, m-au ajutat să nasc cu mare plăcere, foarte mult contează tonul vocii medicilor atunci când o mamă aduce pe lume o minune. D-na Gaitur este un medic extraordinar!”

Citește și: Mamă de înger! #Cumamnăscut: „Acum sunt diagnosticată cu infertilitate din cauza tratametului greșit prescris de medici”

Nota redacției: Dacă vrei să ne împărtășești istoria ta despre Cum ai născut în Republica Moldova, dacă vrei ca povestea ta să fie auzită scrie-ne la EA@interakt.md, iar noi o vom publica, cu numele sau sau sub anonimat, așa cum vei prefera. Ne poți mărturisi și istorii pozitive, ne poți spune despre doctorii sau cadrele medicale calificate care ți-au lăsat o impresie bună și crezi că lumea merită să știe despre ei. #Cumamnăscut