Interpreta de folclor Silvia Zagoreanu a venit la nașii săi de cununie cu un dar mai deosebit. Și nu în toiul nunții, la masa mare, așa precum se obișnuiește, ci înainte de cununie. Însurățeii au avut un plan în cap, fiind îndrăgostiți de portul tradițional, iar părinții spirituali ai lui Petru și ai Silviei le-au dat curs și s-au bucurat vădit pentru că vor putea perpetua tradițiile.

Silvia Zagoreanu, interpretă de muzică populară și de romanțe, prezentatoare a unor proiecte de folclor la Moldova 1, s-a căsătorit recent cu alesul inimii sale, Petru Langa. Pentru că artista este o promotoare înrăită a portului tradițional, a ținut ca în ziua nunții să poarte un costum vechi de peste 10 ani, creat pentru ea de o meșteriță de la noi. În unison cu ideea, însurățeii și-au îndemnat și nașii să îi onoreze la cununie în straie naționale.

„Le-am comandat unei meșterițe de la noi și le-am primit chiar cu o zi înainte de cununie. Aveam deja emoții dacă vom reuși, deoarece Petru, soțul meu a venit cu ideea frumoasă de a purta anume costume tradiționale la nuntă. Nașii s-au bucurat foarte mult, iar imaginile de la cununie probabil sunt foarte grăitoare – așa ne-am imaginat noi că poate fi o nuntă a oamenilor care țin la valori, la neam, la tradiții și la frumusețea portului național”, ne-a spus Silvia Zagoreanu.

Mirii au fost cununați de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski”, alături de alți șase preoți, printre care și fratele miresei, Vladimir. Silvia și Petru au avut parte și de o petrecere alături de rude și prietenii apropiați, acolo deja mireasa optând pentru o rochie de seară, de culoarea cerului azuriu.

Foto: Arhivă personală