Cântăreaţa Janelle Monáe a dat peste cap motoarele de căutare pe internet după ce a susţinut, într-un interviu acordat Rolling Stone, că este pansexuală.

„Am citit despre pansexualitate şi am zis. „Oh, eu mă identific cu aceste lucruri”. Sunt deschisă să aflu cât mai multe despre ceea ce sunt”, a spus Monáe.

Imediat după apariţia interviului, „pansexual” „definiţia pansexualităţii” şi Janelle Monáe au fost în top 5 căutări pe Google. De asemenea, pe în cazul dicţionarului online Merriam-Webster căutările pentru pansexual au crescut de 11.000%.

Pansexualitatea sau omnisexualitatea este o orientare sexuală din spectrul multisexualităţii, alături de identităţi precum bisexualitatea şi polisexualitatea. Aceasta se referă la capacitatea de a simţi atracţie sexuală şi romantică faţă de orice individ, indiferent de sexul biologic şi de identitatea de gen a acestuia.

Termenul „pansexualism” a apărut pentru prima dată în 1917 şi îi este atribuit lui Sigmund Freud, care considera că „instinctul sexual joacă un rol principal în toate activităţile umane, mentale şi fizice”. Pansexualitatea, în accepţiunea contemporană a termenului, a devenit o orientare sexuală validă abia în ultimii ani. Anterior s-a declarat pansexuală și Miley Cyrus.

Vezi și: Miley Cyrus a mai făcut un anunț șocant! S-a declarat pansexuală

Janelle Monae, în vârstă de 32 de ani, a devenit cunoscută în urmă cu 10 ani graţie unor cântece şi albume care combină stilul soul clasic şi jazzul cu teme preluate din rockul psihedelic şi din universul ştiinţifico-fantastic.

Totodată, artista este cunoscută si pentru rolul său în „Moonlight”, premiat cu Oscarul pentru cel mai bun film în 2017, dar şi în „Hidden Figures”, un film ce spune povestea unor cercetătoare de culoare care au lucrat în cadrul NASA în timpul primilor ani ai cuceririi spaţiale americane.