Oamenii par a fi neputincioși în fața unor animale într-atât de feroce precum sunt urșii. Din dorința de a impresiona nu doar Rusia, ci și întreaga lume, fotograful Olga Barantseva a realizat o ședință foto cu două modele și un urs adevărat! Ședința foto vine să transmită lumii un mesaj de conservare a naturii și de non-agresiune contra animalelor sălbatice. Urșii pot fi îmbrățișați și nu împușcați!

La ședința foto au participat Maria Sidorova și Lidia Fetusova. Acestea au fost fotografiate în timp ce îmbrățișau, în pădure, un urs adevărat, siberian.

Fotografa Olga Barantseva a explicat deja conceptul proiectului foto, la care au participat cele două modele și un urs viu, de tocmai 650 de kilograme.

„Am vrut să arătăm lumii armonia firească dintre oameni și urși. Este vorba despre o prietenie tradițională, la fel cum se întâmplă printre noi, doar că e între oameni și urșii din Rusia. Trebuie să trăim în armonie și nu să ne ucidem tovarășii care locuiesc în pădure”, declară fotografa.

Vedeta ședinței foto este ursul pe nume Steven, vârsta căruia este de 18 ani. Ursul măsoară o înălțime de 2,2 metri. A devenit vedetă, pentru că într-o zi, a fost salvat de vânătorii care l-au prins și rănit. Bărbatul a negociat cu aceștia, ca ursul de 3 luni să fie eliberat și a descoperit că mama acestuia fie că a renunțat la pui, fie că a fost omorâtă.

Bărbatul a luat ursul la sine și l-a educat, iar despre întoarcerea la viața sălbatică nici nu putea fi vorba, pentru că animalul nu mai era pregătit de un asemenea mod de viață. Stăpânul ursului era, pe atunci, actor profesionist de circ, așa că l-a dresat pe animal și l-a învățat diferite trucuri. Potrivit The Daily Mail, acum ursul este și vedetă de cinema, pentru că a jucat și rolul unui împărat.

Steven este un urs special. Aș spune că este un urs unic, pentru că este foarte cuminte, inteligent și frumos. Dacă îi dai o bilă de mozarella sau un biscuit dulce, îndeplinește orice exercițiu!”, spune Yuri Panteleenko, îmblânzitorul și stăpânul animalului.

Chiar și modelele au fost încântate să se fotografieze îmbrățișând un urs atât de încântător. Maria Sidorova, una dintre modele, mărturisește: „Am așteptat cu nerăbdare această ședință foto, iar realitatea mi-a depășit toate așteptările. Am îmbrățișat un urs adevărat, am vorbit cu el și m-am ascuns în spatele labelor lui gigantice. Inițial, m-am speriat, dar atunci când am simțit că e atât de cald și pufos, m-am liniștit. Am înțeles din propria experiență că urșii nu le produc oamenilor durere de fiecare dată și că nu sunt mereu periculoși. Putem coexista și colabora.”

Nici Lidia n-a rămas mai puțin impresionată de experiența prin care a trecut. „În timpul ședinței foto, ursul făcea tot ce dorea. Nu mi-a produs niciun rău. Este o experiență specială. M-a cuprins și mi-a lins fața”, spune aceasta.

Internauții, însă, încă mai sunt sceptici la mesajul proiectului foto, pentru că în fotografii, modelele apar îmbrăcate și în blănuri.

Foto: Olga Barantseva

Sursa: Dni.ru

Distribuie articolul: