În căutarea specificului natural, estetic al femeilor din diferite țări ale lumii fotografa română Mihaela Noroc s-a apucat de călătorit și de adunat fotografii sugestive, pentru noul său proiect fotografic: „The Atlas of Beauty” (Atlasul Frumuseții). Proiectul foto al româncei a stârnit atenția și admirația portalurilor internaționale, printre care și ADME

Pe lângă idee, Mihaela a avut nevoie doar de o cameră foto profi, bani de drum și de un rucsac de călătorie, pentru că aveau s-o aștepte nenumărate aventuri. Are doar 20 de ani, însă pofta ei de viață și de descoperire a frumuseții feminine din diferite culturi este incomensurabilă!

Frumusețea se află în ochii privitorului. În cazul Mihaelei, frumusețea este privită prin camera ei.

„Trăim într-o lume diversă, iar frumusețea există oriunde. În urmă cu câteva luni (18), patrundeam în jungla amazoniană din Ecuador căutând imagini pentru Atlasul Frumuseții. Într-un trib kichwa, care trăia după reguli de sute de ani, am descoperit o tânără foarte expresivă. S-a îmbrăcat în costumul de nuntă (da, așa arată portul ei de căsatorie), pe care l-a folosit când avea 15 ani (da, acolo oamenii se căsătoresc la asemenea vârste) și m-a lăsat s-o fotografiez în ograda ei. În ograda ei, pentru că în Amazonia, toată jungla poate fi ograda ta”, mărturisește artista română.

Tânăra artistă recunoaște că proiectul foto pe care l-a inițiat, a ajutat-o pe ea însăși să privească frumusețea cu alți ochi. „Azi, pot spune cu siguranță că frumusețea se află oriunede și că ea nu depinde de cosmetice și nici de mărimea îmbrăcămintei. Frumusețea constă în capacitatea de a rămâne tu însuți.

Femeile reprezintă creația, maternitatea și ele au tendința de a păstra tradițiile mai bine decât bărbații, de aceea am ales să le fotografiez.

De la București până la Tokio, nu am zburaa cu avionul. Am călătorit numai cu autobuzul, trenurile sau navele, observând modul în care fizionomia fețelor se schimbă pas cu pas. După Asia, a călătorit în Australia, Noua Zeelandă, apoi în America de Nord și de Sud”, decalară autoarea fotogarfiilor realizate deja în 37 de țări diferite de pe Terra. 

Fotografiile ei nu vorbesc doar despre frumos, ci și despre cultură sau societate. „Ceea ce oamenilor le place în Europa de Nord, poate părea neatractiv în Orientul Mijlociu. Ceea ce oamenii apreciază în Asia de Sud, ar putea fi perceput diferit în Europa de Vest.  Îmi place când fiecare femeie are o poveste de spus despre cultura pe care o reprezintă, în acest fel, Atlas of Beauty este și un studiu asupra diversității culturale”, recunoaște tânăra, potrivit darkbeautymag.com. Cu toate că proiectul este unul excepțional, tânăra româncă are nevoie e ajutor financiar pentru a-și putea continua călătoriile. 

Urmăriți, mai jos, lista de fotografii pe care Mihaela a reușit să o facă până în prezent!

Jakarta, Indonezia:

Maramureș, România:

Marea Baltică, Finlanda:

Moscova, Federația Rusă:

Podișul Tibet, China:

Yangon, Myanmar:

Shiraz, Iran:

Rio de Janeiro, Brazilia:

Omo Valley, Etiopia:

Moschee din Iran:

Riga, Letonia:

Běijīng, China:

Ciudad de Mexico, Mexic:

New York, SUA:

Vilnius, Lituania:

HavanaCuba:

Colca Canyon, Peru:

Singapore:

Sydney, Australia:

Tbilisi, Georgia:

Khanom, Thailanda:

 

San Francisco, SUA:

El Paico, Chile :

Otavalo, Ecuador:

 San Pedro de Atacama, Chile:

Biserică Maori, Noua Zeelandă:

Medellín, Columbia:

Foto: romania-redescoperita.roMihaela Noroc

Distribuie articolul: