Se întâmplă tot mai des ca micuții să ofere adulților exemple caritabile demne de toată lauda. În SUA, a devenit deja o normă ca oamenii să-și ofere voluntar șuvițele de păr pentru perucile oamenilor bolnavi de cancer sau să ajutoreze nevoiașii cu toate lucrurile necesare. La fel procedează și Hailey Ford - o copilă din SUA, care și-a propus să salveze de foame, ploaie și frig persoanele fără adăpost.

Hailey Ford este o fetiță de 9 ani, originară din Bremerton, Washington. Pentru că s-a gândit să le ofere o mână de ajutor persoanelor aflate fără adăpost, fata a lansat construția unor căsuțe, declarând că fiecare om trebuie să se bucure de acoperiș deasupraa capului.

Ideea de a ajuta oamenii aflați în dificultate i-a venit încă acum 4 ani, atunci când a întâlnit pe stradă un băiat fără adăpost, pe nume Edward. Împreună cu mama ei, fetița a cumpărat un sandwich pentru băiat și s-a gândit că ar fi bine să aprovizioneze cu mâncare și alte persoane care au nevoie de ajutor.

foto: facebook

foto: facebook

A accesat, împreună cu mama, un grant oferit de un ONG și a construit grădina Hailey’s Harvest, acolo unde, în prezent, vin zeci de persoane fără adăpost și fără mâncare. Fiica și mama le oferă fructe și legume ECO, pe care le cultivă cu propriile mâini. Anul trecut, au oferit peste 60 kg de fructe și legume crescute chiar în curtea casei.

Fetița nu se oprește aici. Aceasta a lansat un proiect care presupune construcția de căsuțe din lemn, care i-ar proteja pe oamenii fără adăpost de ploaie și frig. Vrea să construiască 11 astfel de căsuțe, iar între timp, mama și bunicul termină de ridicat prima casă, predestinată pentru Edward – primul băiețel ajutorat.

„Dragostea învinge” – aceasta e deviza lui Hailey!

Foto: Facebook

Distribuie articolul: