Juanita Valentina Hernandez este o fetiță de 10 luni, din orașul columbian Libano. Deși nu a împlinit nici un an de viață, copilul cântărește circa 20 de kilograme, adică posedă o greutate normală pentru un copil de 5 ani, după cum scrie Daily Mail

   

Sursa citată scrie că la naștere, micuța cântărea circa 2,7 kilograme, însă în următoarele săptămâni, a început să adauge în greutate foarte rapid.

Mama fetiței le-a comunicat jurnaliștilor că nu are suficienți bani pentru a plăti tratamentul fiicei sale, întrucât nu a reușit să se angajeze nicăieri. Mai mult decât atât, mama copilului mărturisește că nu cunoaște motivele pentru care fetița suferă de o astfel de anomalie. 

Atunci când avea doar 15 zile, a devenit durdulie, pentru că era cam slabă la naștere. Anume de atunci a început să adauge kilograme. Acum, când a împlinit 10 luni, înțeleg că suferă de obezitate”, spune mama fetei.

Tam Fry, reprezentantul unui fond de binefacere care îi ajută pe părinții fetiței, a comunicat presei că fetița ar fi devenit obeză din cauza unor boli moștenite pe cale genetică.

Niciun medic, însă, nu a stabilit, până în prezent, o diagnoză concretă. Acesta a mai spus că Juanita este al treilea copil din țară, care s-a îmbolnăvit, în 2014, de obezitate. 

Fetița a fost trimisă deja la un tratament în capitala columbiană, Bogota, întrucât inacțiunea i-ar putea cauza fetiței, în scurt timp, diabet zaharat și chiar boli ale inimii.

Mama Juanitei a făcut o adresare către toate mamele din lume, cărora le mărturisește: „Mă adresez la toate mamele care au copii care nu-și doresc ca micuții lor să se îmbolnăvească: Nu le permiteți bolilor să vă răpună copiii!

Foto: BUSA

Distribuie articolul: