Cât cântăreşte o pană? O poţi măsura cu privirea, o poţi cântări cu ochii? O adevărată maestră din Asia a demonstrat tuturor că puterea concentraţiei poate ţine în echilibru fiecare moleculă de pe această planetă. Miyoko Shida, în vârstă de 52 de ani, a impresionat o lume întreagă prin prestaţia ei în cadrul emisiunii spaniole: “You can do it” („Poţi să o faci”). Spectacolul începe cu echilibrarea unei singure pane albe pe degetul ei, apoi aceasta este plasată pe o frunză de palmier prelucrată, care apoi este plasată pe alta şi tot aşa mai departe. Miyoko Shida a reuşit să echilibreze perfect fiecare element al construcţiei, lăsând publicul întreg cu gura căscată. Finalul încununează opera, întrucât arată cât de delicat e echilibrul dintre frunzele de palmier şi pana albă.

Plasat pe facebook, video-ul a reuşit să adune peste 40.300 de distribuiri, 18 mii de like-uri şi în jur de 3000 de comentarii, toată lumea fiind şocată de puterea incredibilă a concentraţiei. Unii declară că ar fi chiar mai genială decât teoria gravitaţională descoperită de Newton.

Miyoko Shida s-a născut în Hiroshima, Japonia, dar trăiește în Paris, Franța. Arta pe care o face o numeşte Sanddornbalance şi a fost creată de artistul de performanță Madir Eugster în 1996, ca parte a unui joc numit echilibru.

Vă invităm să priviţi mai jos performanţa care a impresionat o lume întreagă.