Julia Navarro, o femeie de 58 de ani din SUA, a şocat întreaga lume, după ce a dezvăluit presei că în doar câteva săptămâni va aduce pe lume propria nepoată. Mai exact, aceasta este mamă-surogat pentru fiica ei, Lorena, şi pentru soţul acesteia, îndeplinindu- le astfel visul de a deveni părinţi.

Lorena McKinnon (32 de ani) şi soţul ei, Micah McKinnon, s-au chinuit timp de trei ani să aibă un bebeluş, însă de fiecare dată s-au lovit de diverse probleme de fertilitate. Tânăra nu reuşea să ţină sarcina mai mult de 10 săptămâni, suferind mai multe avorturi spontane.

Astfel, pentru a pune capăt suferinţei, cei doi au decis să aducă pe lume un moştenitor cu ajutorul unei mame-surogat. Deşi s-au oferit să îi poarte pruncul în burtă atât sora ei, cât şi o prietenă, Lorena a acceptat până la urmă ajutor din partea mamei ei, care, din cauza vârstei, a fost nevoită să facă şi tratamente cu hormoni, înainte să îi fie implantat un embrion fertilizat de-al fiicei sale, urmând ca în luna februarie să o nască pe nepoţică.

Costurile întregului proces de a aduce pe lume un copil cu ajutorul unei mamesurogat sunt estimate la 60.000 de dolari, dar acţiunea voluntară a mamei i-a scutit pe cei doi soţi de 30.000 de dolari.

 

Distribuie articolul: