Un incendiu a izbucnit în centrul cardiologic din Blagoveshchensk, Rusia. Toți pacienții și medicii au fost evacuați, cu excepția chirurgilor curajoși care efectuau o intervenție complexă chiar în acel moment.

Incidentul care a avut loc pe 2 aprilie în Blagoveshchensk a reamintit întregii Rusii despre cum arată vitejia și adevăratul jurământ al lui Hippocrate.

Incendiul a afectat o suprafață de 1,6 mii de metri pătrați. Acoperișul clădirii a fost deteriorat. Aproximativ 120 de persoane au fost evacuate.

Cu toate acestea, nu toată lumea a fost convinsă să părăsească clădirea. În sălile de operație erau doar doi pacienți: primul dintre aceștia a fost dus la un spital din apropiere, iar al doilea nu putea fi evacuat până la sfârșitul intervenției. Chirurgii au continuat misiunea sa în ciuda incendiului.

În momentul incendiului, au fost întreprinse acțiuni ireversibile – pacientului i s-a realizat „deschiderea” cutiei toracice. Stoparea intervenției a fost imposibilă în aceste condiții. Medicii au fost nevoiți să facă cea mai complicată operație în mod clar, armonios, în ciuda fumului, panicii și evacuării. Echipa de profesioniști s-a isprăvit cu sarcina. Pacientul este viu și sănătos, ulterior el a fost transferat la spitalul regional.

„Nu aveam încotro. Omul trebuia salvat. Am făcut totul la cel mai înalt nivel. Intervenția a fost finalizată în totalitate”, a declarat mai târziu Valentin Filatov, chirurg, șef al secției de chirurgie cardiacă.

După ce medicii au salvat pacientul, abia după asta s-au grăbit să se evacueze împreună cu el. Se cunoaște că echipa de medici care a efectuat intervenția, va fi premiată și decernată.

Sursă: woman.ru