Au decis să-i vină de hac gripei. O echipă de designeri din cartierul newyorkez Brooklyn au conceput modelul fularelor care protejează proprietarii de contaminarea cu virusul gripal, dar și cu o serie de alte infecții, informează The Independent. Cum arată noua invenție care se vrea a fi recunoscută în rândul tuturor persoanelor care își prețuiesc sănătatea, urmăriți mai jos.

Accesoriile inteligente au fost elaborate în colaborare cu o echipă de medici și sunt în stare să-i protejeze pe stpâni de virușii și substanțele chimice care circulă în atmosferă. Accesoriul a căpătat denumirea „Scough” – un cuvânt obținut din cuvintele „scarf” și „cough” (fular și tuse).

Fularul reprezintă în sine o bucată de țesătură care acoperă gâtul și partea de jos a feței. Pe partea interioară, țesătura conține o mască cu filtru dezinfectant, care trebuie schimbat o dată la trei luni.

Elementul de la care au pornit designerii, când și-au început munca asupra fularului a fost masca chirurgicală obișnuită, însă utilizarea acestuia s-a dovedit a fi ineficientă și banală. Grație colaborării cu medicii locali, designerii au conceput propriile măști-filtru mai durabile, conținând elemente de argint. 

Autoarea designului noilor fulare și batiste s-a dovedit a fi Alexa Nigro, însă ideea le-a venit în minte chiar fondatorilor Scough – Ari Klaristenfeld și Andrew Kessler. Conceptul le-a venit în timpul unei călătorii cu metroul, când au văzut că majotitatea călătorilor își acopereau fața cu batistele și fularele, din cauza oamenilor care tușeau și își răspândeau boala în aer. 

Autorii ideii au fost inspirați și de locuitorii Japoniei, mulți dintre care au obiceiul de a purta în public, dar și în transportul comun – măști igienice de unică folosință.

Și pentru că nu e tocmai estetic ca toți oamenii să apară în stradă, la un moment dat, purtând doar măști igienice, Ari și Andrew s-au gândit că ideea unui fular protector și stilat, în același timp, ar fi cea mai indicată.

Foto: theblaze.comdowntownbrooklyn.comlaughingsquid.comthefrisky.com

Distribuie articolul: