Fenomenul „selfie” influențează nu doar modul de gândire al oamenilor, ci și industriile. Cel puțin asta deducem din ultimele știri de peste Atlantic, care aduce în vizor o nouă invenție tehnologică. După ce am aflat și chiar am văzut cum arată bastoanele pentru selfie-uri, am ajuns să vedem și cum arată pantofii destinați pentru acest tip de fotografii!

Pantofii pentru femei, dedicați selfie-urilor, au fost prezentați publicului de către brandul american Miz Mooz. Pe pagina web a acestuia, a apărut recent o știre despre noii pantofi, denumiți  Selfie Shoes, care vor putea fi achiziționați printr-un magazin online începând de mâine, 2 aprilie, contra unui preț de 199$.

Deși au un exterior extrem de hidos, Selfie Shoes au și un mare avantaj: permit introducerea, în vârfuri, a telefoanelor mobile performante, dotate cu camere foto frotale. După introducerea parțială a smartphone-ului în locul destinat pentru acesta, purtătoarea trebuie să  ridice piciorul și să apese un buton din interiorul pantofilor. Odată apăsat, acest buton activează camera foto, deci declanșează și procesul de fotografiere.

foto: miz-mooz.com

foto: miz-mooz.com

Compania producătoare a pantofilor Selfi Shoes a realizat și un spot video de promovare a produselor. În acest spot, producării amintesc despre cât de absurde sunt bastoanele speciale, destinate pentru selfie-uri, mai ales că folosirea lor este interzisă în multe locuri publice și private, printre care și un complex de muzee din Washington. La 30 martie, folosirea acestor bastoane a fost interzisă la două mari festivaluri de muzică dn SUA: Coachella și Lollapalooza.  Selfie Shoes, se pare, vin să înlocuiască selfie sticks cu propriile noastre picioare…

Deși nici nu a fost lansat în magazine, noul model de pantofi a și fost criticat de către revista britanică „Cosmopolitan”. Redactorii au catalogat această idee drept absurdă, enumerând o serie întreagă de neajunsuri ale acestor pantofi. Pentru a putea folosi o astfel de pereche de pantofi, trebuie să fii capabilă să ridici picioarele destul de mult, întrucât unghiul necesar pentru selfie poate fi diferit. Într-o astfel de poziție, e normal că poate fi dificil să ții piciorul ridicat!

foto: miz-mooz.com

foto: miz-mooz.com

Nici folosirea pantofilor pentru selfie-uri, de altfel, nu va fi întotdeauna foarte comodă. Imaginați-vă că mergeți încălțate într-o pereche de astfel de pantofi la un restaurant și vreți să vă faceți un selfie cu partenerul de alături: va trebui să ridicați piciorul în văzul tuturor!

Să fie această invenție doar o glumă de Ziua Păcălelilor?

 

Distribuie articolul: