Recent Miuccia Prada moștenitoarea imperiului casei de modă înființată de Mario Prada a lansat o colecție toamnă-iarnă 2012 pentru bărbați. O colecție inedită în stil eclectic, bazată pe semnul strict al stilului clasic. Miuccia a declarat că prin siluetele drepte și foarte simpliste, expresive prin linii și forme bine definite, cu gulere ridicate și unghiuri geometrice foarte vulgare, a încercat să creeze imaginea unui bărbat puternic. De accea, colecție semnată de Prada de la saptămîna modei din Milano a fost prezentată nu de modele obișnuite din sfera modei ci de actori vestiți, eroi ai cinematografiei: Adrien Brody, Gary Oldman, Jim Bell și Uilm Deffo.

Astfel a încercat să creeze imaginea bărbatului de fier, foarte serios, de puține cuvinte și sigur pe propriile forțe. Această vestimentație poartă mesajul principal a unui caracter strict bărbătesc, a unei persoane influente, caracteristici a unui conducător adevărat. Colecția este predestinată bărbaților pentru care imaginea contează, celor din sfera office sau bussines, pentru a creea impresia necesară celor din jos. Precum și evenimentelor festive cu reguli mai mult sau mai puțin drastice de dress-code.

Colecția cuprinde peste 80 de modele vestimentare. În mare parte definită de pantaloni clasici ajustați la terminație foarte actuali în sezoanele acestui an. Acest gen de pantaloni sunt recomandați în deosebi bărbaților corpolenți și de statură joasă sau medie, cu ajutorul cărora puteți crea iluzia optică de alungire a siluetei, astfel arătînd mai înalt și suplu. Tot odată acestă colecție mai cuprinde pantaloni scurți, veste, cămași, sacouri și paltoane cu influențe ușor military. Tonul vestimenației exterioare fiind oferite de gulerile voluminoase și cele din blană.

Stilul military se face prezent prin sacourile cu două rînduri de nasturi, precum și culorile caracteristice acestui stil vestimentar: albastru, haki și cafeniu. Dar în același timp culoarile predominante rămîn a fi alb, negru, tonuri diverse de albastru sau cafeniu, bordo și accente de culoarea roșie. Persistă imprimeurile geometrice ,de la linii verticale de grosimi diferite, cu scopul de a crea iluzia optică de alungire și sublețe ca în cazul pantalonilor ajustați cît și linii orizontare, dar aplicate cu măsură. Precum și tot felul de figurine geometrice clar definite.

Must have-ul acestui an sunt broșele în formă de insignă sau butoni de flori, purtate pe sau în buzunarul stîng al sacoului sau paltonului. Aceste își fac apariția și în colecția Miucciei Prada. Folosite mai mult ca accent în tonuri de albastru sau roșu intens. Acestea au proprietatea de a sustrage de la monotonia culorii și seriozitatea pe care o trasmite vestimentația. Colecția este bine accesorizată de elemente foarte originale cum ar fi: pantofi foarte eleganți, ciorapi lungi, centuri, brîuri, ochelari, eșarfe, batiste purtate în buzunarul sacoului și pixuri foarte neobișnuite în stil bussines.

Analizează cu atenție pozele, inspirate din combinațiile vestimentare și coloristice a aceste colecții, fii în vogă în stil Miuccia Prada și fă senzație la apariție.

Distribuie articolul: