Are 19 ani și este bucătar-cofetar într-un restaurant din centrul Chișinăului. Iana Cojocari, participantă la show-ul culinar „Chefi la cuțite” a uimit membrii juriului cu un preparat deosebit. Pentru că este pasionată de bucătăria moleculară, tânăra a ales să pregătească o farfurie pe cât se poate de interesantă atât la aspect, cât și la gust, iar munca sa a dat roade.

„Sunt foarte mândră de mine că sunt aici și nu vreau să dezamăgesc chefii, pentru că gătesc ceva mai special. Bucătăria moleculară este inofensivă și arată spectaculos”, a menționat chișinăuianca.

capture-20170315-135607

Iana a preparat mozzarella în  fum de rozmarin cu oțet balzamic molecular și foarte sigură de sine a prezentat farfuria unora dintre cei mai de succes chefi de peste Prut. În final, tânăra a obținut două din cele trei cuțite, fapt care o trimite în etapa următoare.

„Un starter foarte interesant. Mi-a plăcut ideea și felul de a gândi despre mâncare”, a spus chef Sorin Bontea.

„Să ai curaj înseamnă că ai puterea să schimbi și lumea la un moment dat. Felicitări pentru asta. Inovație – asta căutăm noi”, a adăugat Florin Dumitrescu.

capture-20170315-134218

„Am un singur sfat: la 19 ani, ia-o ușurel. Te-ai dus pe altă planetă. Nu este o bucătărie pe care tu trebuie să o aprofundezi în momentul de față”, a notat chef Cătălin Scărlătescu, cel care nu i-a oferit cuțitul.

Iana are și o poveste de viață emoționantă. A fost crescută doar de mama sa, dar acest lucru nu a demoralizat-o, ci a făcut-o să meargă înainte orice nu s-ar întâmpla:

„Familia mea, mama în special mă susține. Tata ne-a părăsit când m-am născut. Îl cunosc, suntem din același sat, ne vedem, trecem unul pe lângă altul, dar doar ne salutăm”, zice tânăra.

capture-20170315-133226

Vezi mai jos modul de preparare, dar și jurizarea de care a avut parte chișinăuianca de 19 ani.

Foto: captură video