Cascada Bigăr din zona Caraș Severin a fost declarată Nr.1 în Top 8 Cascade deosebite din lume, un clasament realizat de The World Geography. Nu este foarte înaltă, dar este deosebită în felul său și atrage turiștii anume prin căderea miraculoasă a apei, pe o piatră masivă, plină de mușchi permanent verzi.

Cascada Bigăr este unică în felul său, drept pentru care a fost inclusă în topul celor mai speciale căderi de apă din întreaga lume. Bigăr Falls este situată în județul Caraș-Severin, din România. Este una dintre cele mai frumoase cascade din această țară, unice prin modul în care apa este răspândită și prin urmele pe care ea le lasă. Cascada se află exact pe paralela 45, un fapt geografic iarăși unic.

Cea mai frumoasă cădere de apă din România este acoperită în totalitate de mușchi și se află în pădurile din Munții Aninei. Este vorba despre un izvor de apă subterană care se scurge în râul Minis.

Căderea de apă face parte din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa şi, din anul 2000, a fost declarată arie protejată de interes naţional, ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (n.r Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii).

Distribuie articolul: