Ne impresionează tot mai mult lucrările femeilor specializate în construcții și design vestimentar, iar canadianca Claudie Dubreuil este una dintre ele. Grație companiei de construcții pe care o deține, Claudie a reușit să-și construiască un tipic „maison conteneur” din 4 containere metalice.

Primul lucru pe care l-a făcut canadianca a fost să achiziționeze 4 containere maritime, de până la 3000 de dolari fiecare, din care a pus pe picioare o carcasă de toată frumusețea. Evident, unele porțiuni din vagoane au fost tăiate, pentru a lăsa spațiu suficient pentru uși și geamuri.

20152810203448

După ce au fost fixate bine între ele, dar și de sol, containerele au fost acoperite cu scânduri, apoi, în pereții metalici au fost fixate ferestrele și ușile. Cu unele odăi din interior s-a procedat la fel. Totuși, pentru că are ferestre foarte mari și este expusă la soare, locuința din containere îi permite stăpânei să economisească suficientă energie electrică. Pe podea, a fost turnat un strat din beton, gros de 12 cm.

În total, din unirea celor 4 containere, Claudie a obținut o mulțime de odăi, printre care: două dormitoare simple, dormitor principal cu baie, terasă și balcon din lemn de cedru, bucătărie cu sufragerie, cameră de zi și alte încăperi. Casa a fost dotată cu mobilier high-tech și un propriu sistem de încălzire.

Da, investiția a fost una mare. În total, pentru materiale, dar și lucrările de construcție, canadianca a cheltuit până la 370 000 de dolari.

Foto: collectionsdubreuil.com

Distribuie articolul: