Chișinăul nu se poate lăuda cu străzi frumos amenajate, iar puținii agenți economici care aleg să îmbunătățească aspectul terenurilor adiacente localului în care își desfășoară activitatea, sunt descurajați de vandali și hoți. O cafenea de pe strada Vlaicu Pârcălab din capitală, de exemplu, a devenit ținta hoților de flori și arbuști deja de 4 ori. 

capture-20170907-091032Ultimele plante de tuie nu au rezistat nicio lună. Violeta Neamțu, administratoarea cafenelei, spune că s-au furat până acum puieți mari și mici, chiparoși. Camerele de supraveghere nu servesc la nimic, odată ce poliția nu depune efort ca să identifice făptașii, spune dânsa.

„Am scris la poliție când ne-au furat prima dată arbuștii, doi arbuști de tuie mari, de un metru fiecare. Și nu s-a întâmplat nimic. Au văzut înregistrarea, dar nu au întreprins nimic. Ni s-a spart și geamul, iar în filmuleț se vedea clar fața făptașului. Poliția, iarăși, nu ne-a ajutat cu nimic. De aceea, am renunțat la idee. Nu mai depunem plângeri. Nu știu cu ce au greșit arbuștii în fața hoților, poate le scot la vânzare…O să sădim de-acum încolo grâu probabil”, a declarat Violeta Neamțu pentru Ea.md.

Vezi și: Plantele de tuia, sădite recent pe strada Florilor, au fost furate!

Citește și: 3 cișmele din Chișinău au fost grav deteriorate de vandali. Din una nu se mai poate bea apă

Distribuie articolul: