Julie Hembert este o franțuzoaică care are un blog dedicat decorului interior din 2016. Tânăra a recunoscut că scrie despre obiectele de decor din întreaga lume și cultura altor țări în materie de decor. Recent, Julie a descoperit covoarele moldovenești și a decis să scrie un material pe blogul ei dedicat acestui obiect de decor, care își are originile în Moldova.

covor md1

„Am descoperit covoarele moldovenești datorită unui magazin și revistelor de decor. Îmi plac aceste covoare, deoarece acestea sunt bogate în contrast și culori. De asemenea, acestea sunt parte a unei tradiții, care dispare treptat. Am citit istoria acestor covoare unice. O poveste fascinantă și umană. În prezent, posibilitățile producătorilor tradiționali de covoare din Moldova sunt limitate”, a precizat tânăra pe blog.

„Am aflat că aceste covoare au fost făcute de trei persoane simultan. Fabricarea acestor covoare este obositoare, este nevoie de mai mult ajutor. Acestea sunt covoare complexe. Există diferite mașini de țesut pe care le utilizezi în timpul țeserii. Și am aflat că desenele au fost efectuate pe o foaie A4, înainte de a fi replicate pe covoare”, a subliniat Julie, citată de AGORA.md.

Vezi și: Covoarele vechi, moldovenești, la mare căutare pe site-urile de vânzări. „Bijuteriile” costă sute de euro

Tânăra a recunoscut că a descoperit aceste covoare din Moldova într-un magazin. „Rugstory oferă o gamă largă de covoare tradiționale moldovenești. Toate covoarele au fost curățate profesional pentru a păstra culorile luminoase. Uneori, unele covoare sunt restaurate de un restaurator de covoare, astfel încât ele să mai păstrează timp de mulți ani strălucirea de dinainte”, a spus Julie.

Sursa: AGORA

Poza zilei: covoare moldovenești pe trecerile pietonale din Soroca