Doamna Olga, o bătrânică originară din Leova, a ajuns să trăiască clipe cumplite la vârsta de 90 de ani. A rămas singură, după ce fiul său a plecat în Cecenia în urmă cu 40 de ani, iar de atunci nu s-a mai întors. Cele mai apropiate persoane, la fel, s-au împrăștiat în lumea întreagă sau au decedat, astfel că a ajuns să-și ducă bătrânețea singură, fără suportul nimănui.

A muncit toată viața, a dat o mână de ajutor tuturor celor care aveau nevoie, iar în schimb nu a așteptat niciun fel de răsplată.

Dar acum, impusă de situație, a ajuns să ceară ajutor de la noi, întrucât atunci când s-a adresat la primărie, a primit doar 400 de lei – o sumă destul de mică pentru a putea supraviețui, punând în discuție faptul că își duce traiul într-o casă bătrânească, cu geamuri și uși foarte vechi, iarna frigul intrând foarte ușor în încăpere.

Bătrânica dispune și de o fântână, dar care trebuie să fie curățită, întrucât apa nu poate fi folosită. Dar oamenii care s-ar apuca de a curăți fântâna care are 12 metri adâncime, la fel, trebuie plătiți, bani de care doamna Olga nu dispune. Pensia este prea mică să își permită acest lucru, să-și facă o reparație în casă sau să-și cumpere lemne.

Citește și: „Fii excentric acum. Nu aștepta bătrânețea pentru a purta mov!” 30 lecții de viață scrise de un om la 90 de ani

Cei sensibilizați de imaginea unui bătrân singur în casă, tremurând sub o plapumă, pe obrajii căruia curg lacrimi de necaz, durere și dor, pot interveni cu un mic sprijin pentru ea. Cei care doresc să contribuie, pot expedia un SMS cu numărul 1024 la numărul scurt 1555 (Abonații Moldcell, Unite). *Suma unei donații este de 24 de lei
De asemnea, puteți telefona la numărul scurt 1555 și formați codul proiectului – 1024(Abonații MoldcellUniteMoldtelecom). *Suma unei donații este de 24 de lei.

Sau pe facebook: Ajută un bătrân sărman

Dorești să contribui cu lemne sau alte bunuri, sunteți rugați să telefonați la numărul de contact 068170909.

Puteți dona online și aici: https://guvern24.md/projects/ajuta-o-batrina-de-90-de-ani/.

Mijloacele băneşti sunt necesare pentru:

– Reparatie cosmetică în 2 camere și bucătărie – 4 000 lei

– Reparație sobă, horn și un perete care se prabușește – 2 000 lei

– Petru fântînă 12 m de scos nămolul – 1500 lei

– Pentru produse alimentare – 1500

– Pentru medicamente, merge foarte greu – 500lei

– Lemne de foc 5 cub*650 – 3250 lei

Sursa: Guvern24.md

 

 

Distribuie articolul: