Tânăra basarabeancă Lia Popescu, care a obținut anul trecut titlul de Miss Muretto în Italia, participă acum în calitate de model la campionatul mondial de ciclism din Italia. Datorită titlui de Miss, Lia a fost contactată de producătorii din Italia care au anunțat-o că urmează să fie Miss Giro. Solicitată de revista PentruEa, Lia a spus că rolul ei la acest campionat, alături de alte câteva modele, este să premieze câștigătorii. Conform tradiției campionatului, finaliștii sunt „cadorisiți” și cu un sărut din partea fetelor. Campionatul de ciclism Giro d’Italia durează o lună, iar tănâra basarabeancă ne-a spus că acest eveniment i-a oferit posibilitatea să cunoască oameni noi și să ajungă în fiecare zi în diferite orașe din Italia.

„A fost o experiență extrem de pozitivă și interesantă. Aceste trei săptămâni petrecute în cadrul proiectului au fost pline de cunoștințe noi și momente de neuitat. Țin să mulțumesc titlului Miss Muretto, care continuă să-mi deschidă multe uși spre ceea ce mi-am dorit dintotdeauna și care m-a ajutat să cresc fie din punct de vedere profesional, cât și personal”.

Pe tot parcursul competiției, Lia spune că și-a făcut datoria morală față de țara sa cum a știut ea mai bine: „În Danemarca l-am cunoscut pe Principele de Danemarca și chiar i-am vorbit despre Moldova. Am rămas uimită că Altețea sa cunoștea schimbările interne din țara noastră. Pe cât a fost posibil, am încercat să le vorbesc despre Moldova la foarte multă lume”, adaugă tânăra.

Lia Popescu este studentă la master în domeniul bussinesului la Chișinău și a plecat în Italia special pentru acest campionat.

Giro D’Italia este campionatul mondial de ciclism al doilea ca renume după Tour de France. Anul acesta, startul ediției a fost dat în Danemarca și se ve sfârși duminică, la Milano.

Distribuie articolul: