„Cu siguranță experiența personală este cel mai bun mentor; achiți un preț mare, dar explică foarte bine” - la acest gând s-a oprit Elena Cucicovschi Nadir, atunci când am întrebat-o cum a găsit fericirea personală și a descoperit că le poate aduce și pe alte femei să ajungă pe aceeași cale. Unii o compară cu o leoaică, alții - cu o ființă firavă; cert este că feminitatea se simte la ea acasă în corpul ei frumos. E femeia care și-a cultivat magnetismul prin creație și practicile energetice feminine. N-am putut trece pe lângă întrebarea legată de dragostea de sine a femeilor, de legătura dintre lună și relațiile de cuplu și multe alte subiecte despre care am descusut-o pe autoarea programului transformațional „Arta de a fi femeie”. Pe finalul interviului de mai jos, ne-a asigurat că în curând va veni la Chișinău și va lansa chiar și o carte!

12920282_10204495686871010_6647936977829541713_nDragă Elena, sunteți pe larg cunoscută în România grație „Artei de a fi femeie” – un program deja cunoscut și dorit. De ce ați ales să vă stabiliți în România și cum s-a schimbat viața dumneavoastră după luarea acestei decizii?

În România m-am stabilit acum 4 ani. Nu a fost nimic planificat, o decizie luată într-o zi. Părinții mei au plecat în România pentru că tatăl meu extindea o afacere, m-au invitat la ei să văd cum s-au stabilit și am decis imediat că ne mutăm cu familia. După luarea acestei decizii, viața mea s-a schimbat mult. Am divorțat, m-am recăsătorit, am făcut afaceri, am pierdut afaceri, am încercat să mă regăsesc într-o mulțime de proiecte până am ajuns la cel mai frumos lucru pe care am putut să-l fac în viață: «Arta de a fi femeie». Astăzi sunt autoarea mai multor programe transformaționale pentru femei și gestionez câteva proiecte în paralel, dar deja de la Bruxelles. A doua zi după ce m-am căsătorit, am plecat cu soțul să cucerim noi orizonturi.

O să vă întebăm acum dacă experiența personală a fost unul dintre mentorii care v-au ajutat să construiți acest program. Ce v-a făcut să vă deschideți sufletul, asemenea unei scoici, în fața atâtor femei? Cum ați reușit să depășiți campcanele dureroase ale vieții și să renașteți la timp?

Cu siguranță experiența personală este cel mai bun mentor, achiți un preț mare, dar explică foarte bine. La un moment dat mi-am dat seama că fac prea multe crize de personalitate, mi se schimbau prioritățile de la o lună la alta, am luat decizia să divorțez a doua oară și am zis că fericirea feminină nu este pentru mine, eu voi face carieră. Consideram ca dispozitivul care caută bărbații nepotriviți se numește, la femeie, «Intuiția». Neavând satisfacție, nefiind mulțumită de sine însăși, nu mă puteam concentra nici pe carieră și în acea perioadă am avut o oportunitate extraordinară.

15423626_10206066376617272_1270174728_nSimțeam ca nu am loc pe pământ, nu vroiam nimic. Atunci am luat decizia să abandonez totul și să plec în căutarea de sine. Am lucrat foarte mult cu pshihologi renumiți, am întâlnit oameni de o importanță globală în materia energiei feminine și practicilor energetice feminine. Am citit sute de cărți, am studiat toate culturile antice, am început să practic ritualuri feminine. Mi-am dat seama că noi, femeile, suntem rupte de realitate, de conectarea cu natura, nu conștientizăm ce-i asta feminitate și puterea feminină. Am adoptat un stil de viață nepotrivit realității de astăzi. Făceam 8 ore pe zi ce faceau femeile în antichitate. Mi-am construit lumea în jurul meu, mi-am creat realitatea și știu să o conduc astăzi. Mi-am scris istoria, am devenit autoarea propriei vieți. Astăzi scopul meu este să mențin echilibrul între toate aspectele în viața unei femei și familia, viața socială, proiectele se încadrează perfect în acest peisaj. Principiul după care mă ghidez în momentul de față este de a combina psihologia cu energia. Fără psihologie este greu să te autocunoști și asta este motivul pentru care ai nevoie de un trainer calificat și fără energie nu miști nimic din loc.

Te deschizi ca o scoică atunci când ai prea multă energie, informație și ai trecut prin procesul de evoluție. Ai format deja acea perlă din interior, te deschizi atunci când ești «femeia bijuterie». Acum, fiind în energie și strategie feminină, mi-am dat seama de fapt că femeia este Evoluția și bărbatul – Revoluția. Eu făceam revoluție. Distrugeam totul când nu-mi convenea ceva și luam viața de la capăt.

15327524_10206066379337340_1842371868_n

Dragostea de sine… un concept nici pe departe apropiat fiecărei femei. De unde crezi că se trage fenomenul? Te rog să le lași cititoarelor noastre câteva îndrumări care le-ar motiva să se iubească întâi de toate pe sine.

Dragostea de sine se formează ca percepție din copilărie. Un exemplu banal: dacă copilul tot timpul a fost comparat cu alți copii, la el deja se dezvoltă complexul de inferioritate. Obiectivul nostru, ca oameni civilizați și cu acces la atâtea informații care până acum au fost tabu, este să ne corectăm personalitatea pe parcursul vieții, să ne umplem rezervorul de stimă și dragoste de sine.

Daca nu te respecți, nu te respectă nici Universul. Din păcate asta e legea. Universul este oglinda: ce dai – aia primești înzecit. Dragelor, bărbatul ne iubește la fel de mult cât ne iubim noi înșine. Iubirea de sine la femei constă din două componente: atiudinea față de sine însăși (iartă-te, nu te critica, acceptă-te, răsfață-te) și acțiunile zilnice pe care le faci pentru tine (îndeplinește-ți dorințele, dezvoltă-ți feminitatea, răsfață-ți corpul).

Iubirea de sine este un obicei, dar obiceiul se dezvoltă cu mai multe repetări. Obișnuiește-te să te iubești și lumea te va răsplăti cu aceaași monedă!

15356127_10206066386857528_2087624530_n

Am remarcat că deseori, pe blog, atrageți atenția spre un subiect destul de interesant și necunoscut încă: luna și relațiile de iubire. Ce legătură există între cele două?

14040086_10205402268854993_6654438387283604424_nO!!! M-ați atins la coarda sensibilă. Eu trăiesc după un alt calendar, calendarul feminin, adică calendarul lunii. Nu este calendarul astrologic pe care-l utilizăm zi de zi. Încă din antichitate oamenii au observat legătura femeii cu Luna. Noi avem ciclu lunar atât cat face luna ocolul în jurul Pămânutului (28-30 zile). Purtăm copilul 9 luni (9 este cifra Lunii, cifra transformării). La fel, jocul între Lună și Soare în toate culturile se asociază cu jocul între bărbat și femeie. Femeia este Luna, bărbatul este Soarele. Se spune că femeia este Copilul Lunii. Toate ritualurile au legatură cu Luna, nu doar cele de iubire. În luna plină este apogeul puterii feminine și atunci femeia este cea mai atrăgătoare, șarmantă, senzuală. Poți atrage bărbatul potrivit în viață cu ajutoul energiei magnetice și a vibrațiilor lunii, de care, dacă știi să te folosești, amplifică energia feminină.

14322198_10205588454629521_6257522511121448421_n

Nu știm ce credeți despre „literatura de specialitate” și faptul că „Femeile sunt de pe Venus”. Există anumite cărți care v-au șlefuit spiritul de femeie și v-au ajutat, la un moment al vieții, să vă desfaceți din nou aripile? Admiteți că ați putea deveni autoarea unei asemenea cărți?

Am citit foarte multe cărți tematice. Am înțeles că informația despre feminitate, în mare, e aceeași, doar emoția și viziunea autorului contează.

Mi-a plăcut o carte care a fost scrisă în 1963, dar este foarte actuală în toate timpurile. Autoarea, Helen Andelin a trăit cu soțul ei 50 de ani fericiți și a fost mama a 8 copii, dar în același timp s-a realizat pe toate planurile vieții. În carte găsim multe sfaturi referitoare la relația femeie- bărbat și soț- soție. Autoarea abordează subiecte precum: pentru ce respectăm un bărbat, cum să fim cea mai importantă persoana în viața lui și tot în această carte găsim 8 reguli pentru a construi o relație armonioasă.

La fel m-a impresionat cartea Clarissei Pinkola „Femeia lup. Femeia salbatică”. Nu este o carte obișnuită, e formată mai mult din povești și legende. Citind-o, iese ceva sălbatic din tine la suprafață. Cred că e pasiunea.

Cu siguranță admit că aș putea fi autoarea unei asemenea cărți. Vă zic mai mult de atât: lucrez acum la una din ele. Mi-am propus asta în jumătate de an, dar au fost momente când o lună n-am scris nici un cuvânt, pentru că mă forțam, inspirația nu venea din inimă, venea din cap și nu-mi plăcea. Gândeam, nu simțeam…

15085599_10205970535661308_2048822078973648138_n

Se zice că într-o relație, femeia este cea care își dăruiește energia, iar bărbatul, oricat de dur ar părea, este cel care o consumă. Care sunt cele mai mari surse de energie ale unei femei?

Din punctul meu de vedere: natura și procesul creativ. Femeia, când trăiește în satisfacție, mulțumire, inspirație, iubire – este un izvor de energie pentru toți cei din jur. O femeie care este mulțumită de ea și de viața ei, vibrează altfel.

Primul pas ar fi să facem mai mult ceea ce ne place, să fim mai atente la ce ne dorim cu adevărat, să ne relaxăm, să medităm, să visăm, să facem zilnic acțiuni care ne provoacă plăcere. Dar cea mai mare sursă de energie feminină, din toate timpurile au fost și vor rămâne practicile energetice feminine.

13413131_10204965135566934_6507096541236098057_n

15416974_10206066395537745_1276539810_nÎntr-o relație, femeia este, de cele mai multe ori, piperul și sarea, ori cea care stârnește și atrage. Ce arme de seducție v-ați dori să poată stăpâni mai mult femeia contemporană?

Mai întâi de toate, femeia trebuie să fie înțeleaptă, flexibilă ca apa. Dacă vorbim de condimente, ea dimpotrivă trebuie să scoată toată sarea și piperul din spusele bărbatului și să adauge vanilie.

Bărbatul simte femeia energetic puternică, puternică la feminin. El simte ceva special alături de ea. Masculul poate fi atras doar de femelă. Energia femeii este cea mai mare armă de seducție. Amplificăm energia feminină! La fel, o importantă maximă în seducție o are privirea. Chiar am elaborat un workshop unde învățăm să transmitem mesaje energetice din priviri. Privirea femeii este ca semaforul pentru bărbați în procesul de seducție: roșu – „nu te apropia”, galben – „mă mai gândesc”, verde – „da!”.

Interacțiunea, de ani, cu zeci și sute de femei, v-a oprit cu siguranță în fața unei povești care v-a marcat pentru totdeauna. Ce istorie v-a marcat pentru totdeauna?

15129842_10205966135671311_160365212_nDin proiectele mele s-au format cupluri sănătoase, urmează căsnicii, femeile singure și-au găsit echilibrul și și-au restabilit energia și încrederea în propriile forțe, unele dintre ele au rupt relațiile toxice, altele au expansiune în carieră, creație. Țin minte istoria fiecărei femei cu care am interacționat. Fiecare istorie mă marchează, dacă las amprenta mea acolo.

Permiteți-ne să aflăm despre focul care vă ajută să trăiți fericirea actualei căsnicii – cu siguranță una pe care ați râvnit-o întotdeauna!

Mă simt foarte fericită alături de soțul meu. Suntem de 3 ani împreună și am impresia că abia începe călătoria noastră. Nu sunt de acord cu faptul că dragostea trăiește doar 3 ani. 3 ani probabil trăiește dragostea oarbă și apoi începe cea conștientă, aș zice, mai cu clasă.

Soțul meu este unicul bărbat în viață, alături de care pot fi slabă, flexibilă, poate chiar neputinciosă. Îmi place mult atitudinea lui față de mine, cum mă privește. Am o perioadă foarte aglomerată acum și se întâmplă de foarte multe ori să adorm cu laptopul în față. Cu câtă grijă și atenție îmi ia laptopul din mâini, mă învelește, mă sărută și vorbește la telefon în șoaptă, chiar dacă sunt 100 de metri între dormitor și sufragerie.

Iubirea lui mă ridică pe culmile succesului, este combustibilul pentru mine. Am trecut și noi prin momente grele și foarte grele. Fericit nu este cel care nu are probleme, fericit e cel care știe să le rezolve.

15403011_10206066359456843_1213584287_n

Admiteți că, în viitorul apropiat sau îndepărtat, ați putea trece Prutul mai des, pentru a le ajuta și pe femeile de la noi să renască și să descopere în ele forțele despre care nici n-au știut?

Cu siguranță! Planific un eveniment la Chișinau. Iubesc foarte mult Moldova mea și sunt mândră că sunt basarabeancă. Femeile noastre chiar sunt deosebite și neapărat voi veni să le demonstrez asta!

Vă mulțumim pentru timpul dedicat acestui interviu și vă așteptăm acasă!

Foto: Arhiva Personală