După ani la rând în care a fost marginalizată și umilită din cauza afecțiunii sale endocrine, britanica Harnaam Kaur și-a recăpătat încrederea în sine, ajungând zilele trecute în Cartea Recordurilor Guinness grație bărbii pe care o posedă.

Guinness World Records a anunțat într-una dintre zilele trecute despre o nouă laureată. De data aceasta, deținătoare a unui record mondial a devenit Harnaam Kaur – „cea mai tânără purtătoare de barbă din lume”.

Tânăra de 25 de ani a devenit un adevărat simbol al rezistenței contra agresiunii societății, acest lucru fiind motivat de felul în care arată. Născută la 29 noiembrie 1990, fata a observat încă la vârsta de la vârsta de 11 ani că începe să dezvolte păr facial, fiind diagnosticată în paralel cu sindromul de ovar polichistic – afecțiune care stimulează hiperproducția de testosteron.

Inițial, a preferat să scape de părul facial, după care a decis să îl crească și să se accepte așa cum ea, curajul ei inspirând și alte tinere cu afecțiuni similare.

În acest an, Harnaam Kaur a devenit prima femeie cu barbă, care defilează pe podiumul de la London Fashion Week.

Nu am înțeles inițial ce rol poate juca în această lume o femeie cu barbă. Odată cu trecerea anilor, mi-am dat seama că m-am născut ca să promovez încrederea ambelor sexe în propriul corp. M-am născut ca să arăt lumii că există și altceva în afară de normele societății. M-am născut ca să ajut oamenii să se simtă confortabil și încrezători!”, spune deținătoarea recordului mondial.

14196157_10154061002109032_7119018819275386914_o

Fata a vizitat sediul Guinness World Records din Londra, găzduită fiind de redactorul-șef Craig Glenday. Umăriți-i în live-ul difuzat pe Facebook:

Live from GWR HQ London! Meet the incredible anti-bullying and body image activist Harnaam Kaur (UK) who joins our Editor-In-Chief Craig to share her touching story in celebration of the global launch of #GWR2017, featuring her record achievement for ‘Youngest female with a full beard’.
Your questions for Harnaam are welcome – please bear in mind the GWR values of respect and inclusiveness.

Posted by Guinness World Records on 8 Septembrie 2016

Foto: guinnessworldrecords.com

Distribuie articolul: