Basarabeanca despre care scrie portalul klumea.eu se numește Aliona Bereghici și este originară din satul Zagarancea, lunca Prutului. Cel mai mare dar al Alionei este arta ilustrării operelor gastronomice. O inspiră poveștile, gătitul, tradițiile, designul de interior și multe altele. Gastronomia îi trezește nu doar pofta de a găti, ci și de a picta mâncarea. Ilustrațiile realizate de Aliona îți lasă gura apă.

Aliona Bereghici și-a terminat studiile la facultate încă acum 16 ani, iar preț de 9 ani, după absolvire, a muncit în calitate de ilustratoare pentru aenții autohtone de design și publicitate. Din 2009, însă, a devenit artist liber, freelancer.

Potrivit Klumea, artista savurează acum bucuria apariției unei noi cărți, la care a lucrat  în ultima vreme.„The Sky Painter” este un proiect al Amazon Publishing. Zice că a fost contactată de art directorul lor încă în 2013, în urmă lucrărilor realizate de basarabeanca noastră  și afișate pe childrensillustrators.com – comunitate virtuală a ilustratorilor din întreaga lume.

Pentru că pe acest site, spune Aliona,  „sunt mii și mii de ilustratori, ei au căutat un stil anume, care deloc întâmplător este și stilul ei.” Totuși, s-a simțit liberă și a fost unica aleasă din miile de ilustratori, pentru că simte ce pictează.

Amazon Publishing colabora, la acel moment, cu Margarita Engle, o scriitoare de origini latino-americane, care a scris o carte de poezii dedicată lui Louis Agassiz Fuertes, un pictor ornitolog american.

foto: klumea.eu

I-a fost ușor să lucreze cu echipa de la Amazon, care e una plină de profesioniști: au contribuit mult la procesul de creație, fără să se implice în partea artistică. Iar poeziile Margaritei Engle i-au fost de mare ajutor, pentru că i-au picat tronc la inimă din prima. „De obicei, dacă citesc poezia și știu instantaneu cum va arăta imaginea, mă apuc de proiect”, mărturisește artista, pentru sursa citată.

Aliona a muncit, printre altele, și la alte 5 cărți, una dintre care, „Abecedar pentru cei mici, a fost publicată în colaborare cu interpreta Georgeta Voinovan.

Sursa: KLUMEA.eu

Distribuie articolul: