Chiar dacă grădinile suspendate ale Semiramidei rămân a fi adânc ascunse în istorie, artiștii contemporani regândesc în fel și chip modalități de a ne reaminti de această minune a lumii. Artista londoneză Rebecca Louise Law semnează niște instalații de excepție, confecționate din articole naturale.

Rebecca Louise Law este o artistă din East London, specializată în instalații vii – opere de artă confecționate din flori. Specificul muncii sale relevă relația strânsă dintre om și natură, artista fiind pasionată de conservarea frumuseții oferite de floră.

Instalațiile Rebeccăi sunt proiectate spre a deveni sculpturi permanente după uscarea plantelor. Fiecare dintre lucrările pe care le realizază este unică și poate fi confecționată între o zi și o săptămână, în funcție de mărimea instalației.

Cea mai recentă dintre lucările artistei este o instalație confecționată din 30 000 de flori vii, plasată în atrium-ul german Bikini Berlin. Este vorba despre o adevărată grădină suspendată, care își lasă florile deasupra capetelor vizitatorilor. Fiecare dintre plante a fost foarte bine fixată cu ajutorul sârmelor din cupru.

Artista susține că instalația a fost concepută pentru a întâmpina vizitatorii și a celebra, în aer liber, culorile primăverii. Tocmai de aceea a denumit-o pur și simplu „Garten”, din germană – „grădină”.

Foto: Bikini Berlin, rebeccalouiselaw.com, cmfdesigner.com

Distribuie articolul: