Mărioara este o tânără antreprenoare din mediul rural care a învățat cum se fac afacerile și are deja un business. Femeia are în sat o seră cu legume ecologice, pe care le crește cu grijă și le vinde la piețele din împrejurimi. Este un exemplu clasic, prin care autorii unui spot au vrut să ne arate ce înseamnă antreprenoriatul social, ce beneficii aduce comunității și cum poți și tu să fii parte din acest proces.

În mica ei afacere sunt încadrați localnici care până acum erau șomeri, dar și persoane din categorii defavorizate. Fără să-și dea seama, tânăra antreprenoare a pus pe roate o mică afacere socială.

Antreprenoriatul social este la fel un business care e orientat să obțină profituri, doar că pentru a fi utilizate în scopuri sociale, inclusiv pentru prestarea serviciilor sociale.

Mărioara știe că oamenii aduc cea mai mare valoare produselor sale, iar ea este fericită că asigură oamenii din câteva sate cu legume toată câteva luni pe an.


Ca să-și crească afacerea, antreprenoarea vrea să-și unească eforturile cu alți agricultori din localitate și să diversifice producția. Astfel, producția lor va putea fi livrată și școlilor din împrejurimi, grădinițelor sau cantinei sociale din raion. Exemplul Mărioarei a fost arătat la TV și povestit la radio și pe internet. Astfel, antrepenori din alte localități și domenii au fost inspirați să creeze în spiritul beneficiului social.

Distribuie articolul: