Dacă toate femeile nu fac decât să arunce firele de păr pe care le pierd în timp ce fac baie, o tânără de peste ocean s-a gândit să facă artă din ele. Aceasta schițează adevărate tablouri utilizând propriile fire umezite de păr.

cats

Femeia care s-a gândit să dea o nouă viață firelor de păr căzute în baie se numește Lucy Gafford și este originară din Mobile, statul american Alabama. Mai mult decât atât: obiceiul său – unul mai puțin ordinar, a făcut-o cunoscută și în presa internațională.

 

Lucy are deja de câțiva ani pasiunea de a crea tablouri utilizând propriile fire de păr. În tot acest răstimp, a creat mai bine de 400 de lucrări. Activitatea sa e cât se poate de serioasă: shower hair artista (așa se numește ea) investind peste 1,5 ore pentru schițarea fiecărei lucrări, apoi fotografiere și promovare pe internet.

„Inițial nu mi-am luat prea mult în serios acest hobby și doar publicam poze cu lucrări pe rețelele sociale, pentru amuzament”, recunoaște Lucy.

Pe parcursul ultimilor câțiva ani, artista a „desenat” simboluri, animale, peisaje sau chipuri de vedete, improvizând chiar renumite opere de artă.

„Fac și picturi cu vopsele, pictez pereți și sculptez figurine din argilă. Uneori, mai confecționez și costume din materialele pe care le am la îndemnână”, mai adaugă americanca.

Foto: Instagram,

Distribuie articolul: