Dacă doriți o rețetă neobișnuită, pe care să o preparați la ocazii festive sau fără vreun motiv, pentru cei dragi, vă recomandăm plăcințelele cu umplutură de brânză. Pe lângă faptul că e cea mai simplă rețetă de plăcinte, aceasta e și extrem de delicioasă.


Ingrediente:

-1 pachet de aluat foitaj

-ulei

Pentru umplutură:

-300 g brânză de oi

-50 g unt moale

-1 legătură de ceapă verde

-câteva fire de pătrunjel tocat

-200 g brânză Camembert

-1 legătură de ridichi tăiate feliuțe

Mod de preparare:

1.Se dezgheață foitajul și se unge fiecare foaie în parte cu ulei și se taie pătrățele, care se modelează sub formă de cornete. Marginile se lipesc cu degetele inmuiate în apă. Se coc în cuptorul încins până se rumenesc. Se lasă să se răcească.

2.Se spală și se toacă ceapa și pătrunjelul. Brânza Camembert se taie feliuțe. Se amestecă untul moale cu brânza de oi dată prin răzătoare, se adaugă pătrunjelul și ceapa și se amestecă.

3.Se umple fiecare cornet de foitaj cu amestecul de brânză, se pune câte o feliuță de Camembert și una de ridiche. Se decorează cu pătrunjel.

Poftă mare!

Foto: clickpoftabuna.ro