Ne iau tot mai des prin surprindere talentele adolescente din Republica Moldova. Zilele trecute, am descoperit pe YouTube vocea unei fete de 14 ani, originare din s. Petrunea, r-nul Glodeni. Se numește Nancy Sandu și se laudă deja nu doar cu nume scenic, ci și o carieră scenică, pentru că evoluează pe scene mari de la vârsta de doar 3 ani. Cântă cu vocea și la vioară, iar multiplele premii de frunte, obținute, sunt dovada vie a faptului că vom auzi cu siguranță de Nancy în viitorul apropiat. Noi am găsit-o și am aflat de la ea că adoră piesele lui Adele, însă are o slăbiciune aparte pentru Andra, pe care o vrea într-un duet!

Dragă Nancy, îți vom mărturisi că am apucat să te cunoaștem pe cale virtuală, printre atâtea linkuri ajunse pe YouTube. Când ți-ai dat seama că muzica e o slăbiciune care nu te va lăsa să trăiești, dacă nu o explorezi?

Eu cânt de când mă știu, însă prima mea ieșire pe scenă a fost la vârsta de 3 ani. De atunci, muzica înseamnă totul pentru mine.

14269695_1758504281059414_250620598_n

Ai nu doar un prenume special, ci și o voce magnifică. Cine ți-a ales acest nume și de la cine ai moștenit acest talent de a cânta?

Numele mi l-au ales părinții, fiind impresionați de cum se numește Prima Doamnă a SUA – Nancy Reagan, care era și actriță.

Am moștenit talentul de la părinții mei, care de asemenea sunt muzicieni și mă îndrumă și mă susțin permanent.

14248951_1758503767726132_1232868335_n

Povestește-ne despre studiile pe care le urmezi în prezent și despre instituția de învățământ pe care o „ochești” după absolvirea liceului.

În prezent, studiez în clasa a IX-a de la gimnaziul din satul Petrunea, în care locuiesc. În paralel, am studiat la Școala de Arte din or. Glodeni, unde am învățat vioara.

Dupa absolvirea gimnaziului, pentru că am absolvit deja Școala de Arte, îmi voi continua studiile la Colegiul de Muzică „Ștefan Neaga”.

Știm că ai reușit să aduni, până la vârsta de doar 14 ani, numeroase participări la concursuri de diferită talie. Enumeră-ne câteva care te-au marcat profund.

Am participat la multe concursuri și de la fiecare am învățat ceva nou.

Iată premiile la care țin cel mai mult:

Vocal: Trofeul Ring Star, Premiul I la Music for Kids Moldova Battle; Premiul I la Speranța Junior; Premiul II la Festivalul Internațional al Talentelor Lumii „Micul Prinț”, Premiul III la „Steaua Chișinăului – Steaua Moldovei” și Premiul III la „Constelație Muzicală”;

Vioară: Premiul Mare la „Tinere Talente 2016”; Premiul I – la concursul de interpretare muzicală ,,Victor Patereu 2014”; Premiul I la Concursul Internațional ,,George Enescu 2016”; Premiul I la festivalul-concurs naţional al interpreţilor violonişti „Filip Todiraşcu 2014” și Premiul II la „Victor Patereu 2016”.

Există un artist care, în opinia ta, este desăvârșit prin ceea ce cântă și prin felul în care își trăiește viața? Cu cine te identifici cel mai mult?

Artista la care țin foarte mult, fiind și un exemplu pentru mine, este Andra. Apreciez foarte mult cum cântă și cum este, fiindcă în viață contează mai întâi de toate să fii om și abia apoi să ai celelalte calităti. Mi-aș dori mult să o pot cunoaște în realitate și să o piesă în duet.

14269618_1758503754392800_2033812750_n

Dar dacă e să ne referim la o piesă?

Piesa care mă reprezintă este „O mie”, de Aliona Moon. Când o interpretez, mă simt ca într-o lume magică, în care exist doar eu și muzica.

14302632_1758503774392798_1385182183_n

Cine sunt oamenii cărora ți-ai dori să le mulțumești pentru faptul că-ți dau aripi, te ajută și te inspiră să mergi mereu înainte?

Aș vrea să le mulțumesc din suflet părinților mei, pentru că ei sunt cei care m-au îndrumat de când eram mică, sunt alături de mine, mă sprijină în tot ce ce fac. De asemenea îi mulțumesc fratelui mai mic – Sorin, dar și bunicilor care sunt cei mai buni la capitolul încurajare.

Ai un vis legat de următorii 10 ani din viața și cariera ta? Care este acesta?

Peste 10 ani, mi-aș dori să devin o artistă renumită și să mă văd pe scenele mari ale lumii. De asemenea, îmi doresc să cânt într-o orchestră populară de valoare.

Cu puțin efort, toate vor fi așa cum îți dorești. Baftă, Nancy!

Foto: Arhiva Personală