„Lumea artei nu poate discrimina” - Asta și-a spus adolescenta Stephanie Kurlow, atunci când și-a propus să devină balerină profesionistă. A pus-o la îndoială însă faptul că în 2010, familia i s-a convertit la islam. Fata de 14 ani nu a renunțat la vis și a decis că va deveni prima balerină din lume care iese pe scenă purtând hijab.

Stephanie este stabilită la Sydney, iar ținând cont de marea dorință pe care și-a pus-o, de a cuceri lumea baletului purtând hijab, fata a lansat o campanie de colectare de fonduri (10 000$) care să o ajute să acceadă la o școală de balet, acolo unde ar urma nu doar să învețe, ci să-și practice și convingerile religioase. În acest mod, vrea să arate oamenilor că religia nu poate sta în calea unui om care a decis să se dedice artei.

1538516_105937936414625_1415980783_n

Vreau să unesc oamenii, devenind prima balerină musulmană. Așa îi voi ajuta pe mulți oameni să creadă în sine, indiferent de credință, rasă ori culoarea pielii. Mi-aș dori ca generațiile care vin să moștenească o lume mai tolerantă și mai armonioasă. Vreau să le ofer șansa generațiilor care vin să-și schimbe atitudinea față de lumea înconjurătoare prin forța miraculoasă a artei.

Aud tot felul de șușoteli că n-aș putea ieși pe scenă cu hijab. Unii oameni din balet nu mă văd pe mine, ci îmi văd doar hainele pe care le port. Nu e o simplă haină, ea înseamnă totul pentru mine”, mărturisește fata.

Adolescenta practică baletul de la 2 ani, iar pentru că a devenit laureată a numeroase premii, și-a creat chiar și un cont de Instagram unde își promovează visul.

Foto: Instagram

Distribuie articolul: