Are un mod sănătos de viață, trăiește fiecare clipă la maxim și vrea să educe moldovenilor cultura alimentară. Nutriționista Corina Dascălu, ea și fondatoare Detox Delivery, ne-a povestit într-un interviu detaliat despre când și cum e cazul să ne detoxifiem, dar și când se ține cea mai sănătoasă tabără pentru corp și minte din Republica Moldova.

Cred că detoxifierea în cazul meu este ceva natural. Nu mai am nevoie să fac perioade de detoxifiere.

Dacă ești un om sănătos, dacă ai cunoștințe în domeniu, dacă știi ce înseamnă asta – Detoxifierea timp de 21 de zile fără supravegherea medicului ai dreptul să faci. Cel mai mult unul dintre cei care au ales Detox Delivery a făcut 25 de zile, după care încă 15 zile doar pe apă alcalină – adică un adevărat post negru.

Corina Dascălu

Corina DascăluMulți o fac pentru a slăbi, mai ales femeile. În această perioadă nu se mănâncă nimic. Se consumă doar doi litri de suc pe zi și apă plată, ceaiuri, limonadă fără zahăr.

Mi-am făcut studiile la The BodyMind Institute și am ales anume cursul de nutriție vegană și raw vegană.

Trebuie să-ți asculți organismul. Dacă simți că ești obosit, că nu ai energie, mai ales după perioada verii, atunci ai nevoie de un detox. De fapt, se recomandă ca după fiecare anotimp să facem câte o pauză alimentară.

Prin Detox Delivery mi-am propus să educ oamenii în domeniul acesta. Vroiam ca oamenii să înțeleagă că nu mai trebuie să le facă ei pe toate și să le știe pe toate, pentru că sunt alte persoane, care le pot înlocui.

Noi, moldovenii le facem pe toate și vrem să arătăm că știm să le facem pe toate. Mi-ar plăcea ca fiecare să fie specialist pe ceea ce știe și stăpânește cel mai bine.

Pentru mine Paștele, Crăciunul este cu salate, cu legume coapte…, asta pentru că Sărbătoarea nu este pe masă, ci în suflet.

Corina Dascălu

Moldovenii mănâncă prea des și prea mult pentru a mai avea și spațiu de apă. Iată doar câteva idei pentru a putea stabili o alimentație sănătoasă în viața voastră:

Încercați să vă faceți ordine în frigider și bucătărie.

Mergeți la cumpărături o dată sau de două ori în săptămână.

Nu mergeți la supermarket flămând. Mergeți cu lista exactă.

Cu cât mai simplu e un produs și cu cât mai natural, cu atât mai sănătos.

Slăbiciunea mea sunt plăcințelele mamei scoase din cuptor, cu varză, ciuperci, cartofi… Uneori îmi mai permit să le mănânc.

Corina Dascălu

Corina DascăluDetox Retreat este „Tabăra pentru corp și minte”, pentru că ești ceea ce mănânci, ești ceea ce gândești. Va fi organizată pe 30 septembrie timp de trei și șapte zile. Vă asigur că o să renașteți când ieșiți din tabără.

Programul în tabără: ne trezim la 06:30, la 07:00 facem încălzirea, după care va urma o sesiune de respirație. Apoi va urma o oră de sport intens. La fiecare oră o să avem câte un suculeț, apă alcalină, etc. După care vom avea ora de meditație, sesiune de masaj, plimbări, work-shopuri de nutriție, de psihologie și altele.

Scopul taberei este să vă învățăm să știți voi cât mai multe atunci când veți merge acasă, să puteți să vă învățați familia.

La 80 de ani cred că o să am nepoței și o să călătoresc. Călătoriile mă inspiră, îmi dau viață.

Foto: Dima Iacovlev