Doritotii de a se transfera în lumi paralele cu ajutorul ritmurilor vii de muzică Jazz sunt așteptați la o nouă ediție Jazz'n Chișinău International Festival. Organizatorii au făcut deja publice detaliile despre eveniment, iar în program au fost incluse nume sonore din industria locală și cea internațională!

Jazz’n Chișinău este un concept realizat de Valeriu Culea și își trage rădăcinile încă de acum 4 ani, cu scopul popularizării muzicii de calitate atât în mediul urban, cât și în mediul rural, dar și valorificării a dimensiunii pedagogice a artei și a importanței acesteia în educarea unei comunități tolerante și empatice.

În acest an, AO Muzart invită la o nouă ediție Jazz’n Chișinău International Festival, iar dacă vă doriți să asistați gratuit la un spectacol live de muzică jazz, aveți ocazia să o faceți pe 5 și 6 aprilie, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”.

Aflăm că la ediția din acest an, publicul va avea acces liber la spectacole și masterclass-uri organizate la Chișinău, Soroca, Tiraspol și Cimișlia va fi gratuită.

În programul de activități și-au asigurat participarea band-uri de tineri jazz-meni din Germania, Letonia, Italia, Polonia și Moldova. Timp de o săptămână, muzicienii vor lucra împreună asupra unor proiecte muzicale, iar rezultatul acestora vor fi prezentate public în cadrul Jazz’n Chișinău International Festival. Cât despre masterclass-uri, acestea vor avea loc la Academia de Muzică Teatru și Arte Plastice și la Centru de Excelență „Ștefan Neaga” din Chișinău, colegiile de Muzică din Soroca și Tiraspol, Școala de Arte din Cimișlia.

17273201_10208296072184946_1722615134_o

Invitați:

1. Polonia – Tomasz Wendt Jazz Trio
2. Germania– Pablo Held Jazz Quartett).
3.Letonia– Ruta Duduma
4.Italia – Rosa Brunello –contrabas
5.Senegal – Moulaye Niang- tobe
5.Moldova – Jazz’n Chisinau

Programul:

5 aprilie –Tomasz Wendt Trio (Polonia). International Proiect: (Italia- Rosa Brunello –contrabas Senegal-Moulaye Niang- tobe, Letonia – Ruta Duduma, Moldova – Jazz’n Chisinau)

6 aprilie – Pablo Held Quartet (Germania). Jazz’n Chisinau Concept.

Evenimentul are și o pagină de Facebook pe care sunt actualizate toate noutățile.

Foto: Jazz’n Chișinău International Festival